Overslaan en naar de inhoud gaan

Toeristen weten Limburg weer te vinden

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 10:05

De coronacrisis lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op de bezettingsgraad van campings en vakantieparken in de zomerperiode.

Die worden weer gretig bezocht. Hotels laten een ander beeld zien.

Last minute
De bezetting van vakantieparken en campings is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Wel zien die accommodaties ander boekingsgedrag: waar normaal gesproken de meeste reserveringen voor de zomer al in maart werden gedaan, boeken nu veel mensen last minute, soms zelfs nog op dezelfde dag. Ook de samenstelling is anders. Duitsers en Belgen boeken minder vakanties in Limburg, maar dat gat lijkt te worden opgevuld door de binnenlandse toeristen.

Lees ook: Reserveringen stromen binnen bij Limburgse campings

Meer Nederlanders
"Mensen durven sinds eind mei weer te boeken. Ze hebben meer vertrouwen in een binnenlandse vakantie", zegt Marthijn Tabak van Pierre & Vacances-Center Parcs. "Waar de buitenlandse toeristen over het algemeen nog wat huiverig zijn, weten de Nederlandse toeristen ons meer te vinden dan vorig jaar. Momenteel zijn er 20 procent meer Nederlanders in onze parken."

Camping De Leistert in Roggel is bijvoorbeeld volgeboekt. "De omzetgroei in de zomer is bijna 2 procent meer", zegt marketingmanager Angelique Joosten. "We zijn blij met die bezetting, maar het maakt de 20 procent omzetdaling die we in het voorjaar hebben geleden natuurlijk niet goed."

Lege hotelkamers
Hotels laten een wisselend beeld zien. Op rustige plekken en in kleine dorpen draaien de hotels goed. Maar ook daar komen veel boekingen pas op het laatste moment binnen. Hotels in Maastricht hebben het momenteel erg zwaar. De weekenden zijn nog wel aardig gevuld, maar door de week zijn veel kamers leeg, omdat het zakelijk bezoek achterwege blijft.

Verloren jaar
"In de zomermaanden kiezen gezinnen eerder voor een vakantie in een huisje of een camping", zegt Antoine Scheerens van SAHOT hotels. "Wij moeten het in die periode normaal gesproken hebben van evenementen en zakelijke klanten." Met het wegvallen van grote evenementen zoals de Vrijthofconcerten van André Rieu, het Preuvenemint en congressen in het MECC blijven veel kamers leeg. "Dit jaar beschouwen wij als verloren.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen