Overslaan en naar de inhoud gaan

Toeristen weten Limburg te vinden tijdens coronapandemie

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 11:52

Zuid-Limburg merkt weinig van de wegblijvende buitenlandse toeristen als gevolg van de coronapandemie.

Dat zegt Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg in een reactie op een prognose van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Eigen land
De Nederlandse toerismebranche vreest dat dit jaar nog slechter zal uitpakken dan 2020, toen de uitbraak van het coronavirus internationale reizen een halt toeriep. Het aantal buitenlandse toeristen en zakelijke reizigers valt in 2021 ruim een kwart lager uit dan vorig jaar, raamt het NBTC. Volgens Niewierra zijn de gemiste buitenlandse toeristen opgevangen door Nederlandse toeristen. "Driekwart van de toeristen die onze provincie door het jaar heen bezoeken, komt uit eigen land. Het overige deel van de toeristen zijn grensbewoners die na de lockdown onze provincie snel weer wisten te vinden."

Maastricht
De hoofdstad van onze provincie is wel een uitzondering volgens Niewierra. "Door congressen en grote evenementen, zoals de concerten van André Rieu, zijn ze in Maastricht meer afhankelijk van buitenlandse toeristen. En dat gat werd minder gecompenseerd door Nederlandse toeristen."

5,4 miljoen toeristen
Het NBTC rekent dit jaar op zo'n 5,4 miljoen buitenlandse toeristen. Dat is 26 procent minder dan in 2020. Ten opzichte van 2019 gaat het om een daling van bijna driekwart (73 procent).

Het duurt waarschijnlijk nog ruim twee jaar tot de branche volledig is hersteld van de pandemie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen