Overslaan en naar de inhoud gaan

Toeristen twijfelen over bezoek Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 21:45

Toeristen twijfelen erover om naar Zuid-Limburg op vakantie te komen. Ook hotels en campings die niet in het getroffen gebied van de watersnood liggen krijgen veel vragen van mensen of ze welkom zijn.

“Ik heb wel 150 telefoontjes gehad van mensen die willen weten of ze het kunnen maken om bij ons op vakantie te komen,” zegt Daniëlle van de Bool van landschapscamping Alleleyn.

Epen
Op de hooggelegen vakantiebestemming van Van de Bool in Epen is geen druppel water te zien. Toch denken mensen van buiten Limburg dat de hele provincie in puin ligt vanwege de wateroverlast. Vakantieganger Kees uit Zuid-Holland krijgt veel berichten van vrienden die zich zorgen maken. “Mijn vrienden denken dat wij gevaar lopen, terwijl in het grootste deel van Zuid-Limburg er niets aan de hand is.”

Video: L1

Nieuwsuitzendingen
De beelden van de overstromingen en waterschade gaan als een lopend vuurtje over internet. Ook in de nationale nieuwsuitzendingen en talkshows op televisie zijn veel beelden te zien van de ravage die het water heeft aangericht. Visit Zuid-Limburg wil dat beeld van een 'oorlogsgebied' bij toeristen wegnemen. “Het is heel goed dat media daar ook aandacht aan besteden. Er is meer dan die kleine stukjes Valkenburg en Meerssen die nog even niet toegankelijk zijn. Voor de rest is Zuid-Limburg een prima plek om op vakantie te gaan", zegt marketing manager Manon Luijten van Visit Zuid-Limburg.

De toeristenorganisatie zet een overzicht van mogelijke vakantiebestemmingen op de website.

Vol
De camping van Daniëlle van de Bool in Epen staat helemaal vol. Toch drukt zij toeristen op het hart vooral naar Limburg te komen. Want wegblijven is namelijk veel schadelijker. “Het is nog een grotere ramp als nu niemand meer naar Limburg komt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen