Overslaan en naar de inhoud gaan

Toerismeprijs Parkstad moet Nature Wonder World stimuleren

Geplaatst opvrijdag 8 april 2016 - 16:16

Een nieuwe impuls voor het attractiepark Nature Wonder World in Brunssum.

Dat zou de erfenis moeten zijn van de hoofdprijs die Parkstad deze week won op de WTTC-conferentie in het Amerikaanse Dallas.

Megapark
Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts tegen L1. "We zijn nu bezig om te kijken of de financiƫn rond te krijgen zijn. Dat ei moet snel gelegd gaan worden. En ik hoop dat ik in mijn periode als gedeputeerde de poorten van Nature Wonder World nog kan openen", aldus Geurts, die als wethouder in Brunssum eerder te maken had met de ambitieuze plannen rond het megapark.

Steengroeve
Initiatiefnemer Jean Gelissen lanceerde tien jaar geleden het idee om de zeven wereldwonderen naar Zuid-Limburg te brengen. Na het succes van Toverland in Sevenum had Gelissen veel vertrouwen in een attractiepark dat toeristen de kans geeft om replica's van de Grand Canyon, Pompeye en de Mount Everest op een plek samen te brengen. Dat zou de steengroeve in Brunssum moeten worden.

Geen sjeik
"
We hebben nog geen sjeik gevonden", zo tempert Geurts de verwachtingen. Maar ook VVV-directeur Anya Niewierra verwacht dat de prijs een grote impuls zal geven aan de regio. "Ik denk dat we makkelijk investeerders gaan vinden voor de plannen die we al hebben. En met de aandacht van de pers zal ook het aantal buitenlandse toeristen gaan stijgen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Parkstad lonkt naar internationale reisorganisaties
Parkstad wint verrassend internationale toerismeprijs
'Toerismeprijs zorgt voor nieuwe dynamiek in Parkstad'
Twijfels over miljoenensteun megapretpark
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen