Overslaan en naar de inhoud gaan

Toerismecampagne laat 'parels' van Limburg zien

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 18:21

Met de campagne 'Dit is in Limburg’ wil de provincie zich extra op de kaart zetten, nu naar verwachting meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan deze zomer. Daarbij wordt Limburg gepresenteerd als de meest buitenlandse regio van Nederland.

Vooral een aantal minder bekende gebieden in Limburg worden als 'parels' gepresenteerd en zijn gefotografeerd en gefilmd alsof het ze in Italië of Frankrijk liggen.


Gezamenlijke campagne
Volgens Gedeputeerde Joost van den Akker is het nodig om gezamenlijk campagne te voeren en niet elke VVV apart. "We laten zien dat je bijvoorbeeld de ene dag naar interessante locaties in Noord-Limburg kunt gaan en de andere dag naar Zuid-Limburg. We willen vooral het verblijfstoerisme stimuleren". De provincie wil ook inspelen op jongeren, onder meer met de beachclubs aan de Maasplassen in Midden-Limburg.

Video: L1

Ook buitenlandse toeristen
De campagne wordt ook in het Duits en Engels gepresenteerd. Daarmee hoopt de Provincie ook toeristen uit België, Duitsland en Engeland naar Limburg te halen.

In een speciale zomerserie van Limbourgeois zal L1 TV wekelijks aandacht gaan besteden aan de 'onontdekte parels' van Limburg.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen