Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toerisme gaat ten koste van rust in het Heuvelland'

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 19:53

Het Heuvelland is druk. Jaarlijks wordt het gebied 24 miljoen keer bezocht. Het meest door bezoekers uit de omgeving zoals Parkstad of Maastricht.

Dat betekent volgens directeur Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg dat er veel wegverkeer is tussen de steden en het landelijk gebied.

Rust
En dat gaat ten koste van de rust in het Heuvelland, zo zei ze in het L1-programma AvondGasten. Om die reden heeft Limburg volgens Niewierra deze week ook geen vijf sterren gekregen voor het fietslandschap.

Meevallen
"Vorig jaar vierde Vijlen het 1000-jarig bestaan en de eigen bevolking gaf toen ook aan dat het te druk is. En we kunnen het ons niet veroorloven dat de eigen bevolking zich tegen je gaat keren", aldus Niewierra. Ondernemer Bas Hoogland vindt dat het wel meevalt met de drukte. Hij verklaarde dat gasten zelfs perplex staan van de stilte en rust in het Heuvelland. "En ik ervaar dat ook zo. Een uitzondering is de zondag. Dan kunnen er irritaties ontstaan omdat mensen moeten wachten of geen parkeerplek vinden."

Kwetsbaar
Niewierra
wil het kwetsbare Heuvelland ontzien door meer toeristen bijvoorbeeld naar Heerlen te sturen. "En zorg ervoor dat mensen in Parkstad ook genoeg wandelmogelijkheden hebben zodat ze in hun eigen buurt blijven en niet met de auto naar het Heuvelland komen om daar een paar kilometer te wandelen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse hotels volgeboekt door Formule 1-fans
'Meer doen om Heuvelland aan te prijzen'
Parkstad wint verrassend internationale toerismeprijs
Weer toeristische onderscheiding voor Zuid-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen