stock coronavirus coronabewijs reizen

Strenger reisadvies voor Duitsland: coronabewijs verplicht

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Duitsland aangepast, vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in dat land. De kleurcode gaat van groen naar geel.

Fruitboerderik Gortz
Limburgse telers zien brood in zacht fruit-toerisme

Noord-Limburgse telers van zacht fruit willen hun producten ook steeds meer inzetten als toeristische activiteit of voor dagrecreatie.

Hans Hoenjet
'Valkenburg zal nooit ten onder gaan'

Toeristisch Valkenburg is niet kapot te krijgen, ook niet door het hoge water van vorige maand. Het stadje vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, maar kan ook teren op klassiekers als het Sprookjesbos en de kabelbaan naar de Wilhelminatoren.

ANP-410160557
Nederlandse gasten vinden Limburg ook in coronacrisis wel

Ruim 935.000 toeristen sliepen in het tweede kwartaal van dit jaar in een Limburgs hotel, vakantiepark of camping. Dat zijn er zo'n 20 procent minder dan in 2019. De overnachtingen werden vooral geboekt door Nederlandse gasten.

knooppunt 41
Knooppuntenroutes in Aken om Limburgse fietsers te lokken

Aken gaat nieuwe fietsroutes in het stadscentrum aanleggen volgens het Nederlandse knooppuntensysteem om fietsers uit Limburg te lokken.

Horeca centrum Valkenburg na overstromingen weer open, 28 jul 2021
VVV: Zuid-Limburgs toerisme ervaart 'redelijk goede zomer'

Voor het toerisme in Zuid-Limburg verloopt de zomer redelijk goed, zo stelt algemeen directeur Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg.

1731px-Sittard1538
Sittard wint niet maar profiteert van nominatie vestingstad

Sittard mag niet de titel allermooiste vestingstad van Nederland voeren, maar de nominatie van de wedstijd die door de ANWB is uitgeschreven, heeft de stad geen windeieren gelegd.

stock caravan camping
Toeristen twijfelen over bezoek Zuid-Limburg

Toeristen twijfelen erover om naar Zuid-Limburg op vakantie te komen. Ook hotels en campings die niet in het getroffen gebied van de watersnood liggen krijgen veel vragen van mensen of ze welkom zijn.

Caravan en kanon Oolderhuuske onder water
Vakantie naar Limburg: waar wel en waar niet?

Kunnen vakanties in Limburg de komende dagen en weken gewoon doorgaan? Met die vraag worstelen toeristen na de berichten over de watersnood van de afgelopen dagen.

Camping Boskant Brommelen Meerssen toeristenbelasting (17 okt 2019)
Meerssen gedoogt illegale bewoning op 'conflictcamping'

Camping De Boskant in Brommelen is verkocht. De vorige eigenaresse van deze 'conflictcamping' mag tot aan haar dood in een illegaal gebouw op het terrein blijven wonen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten