Camper

Camper steeds populairder bij Limburgse vakantievierder

Het aantal campers in Limburg is de afgelopen jaren fors gestegen. Begin 2017 waren er in Limburg nog 6432 campers, nu zijn dat er meer dan 9000.

Wandelschoenen wandeltocht
Limburg in middenmoot natuurrecreatie

De Limburgse natuur moet het bij vakantiegangers in populariteit afleggen tegen die van vier andere provincies. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit en het CBS blijken Noord-Holland, Zeeland, Gelderland en Noord-Brabant populairder bij natuurliefhebbers.

AG2
'Europa levert met reiscertificaat waar Nederland faalt'

Het akkoord over een Europees reiscertificaat helpt Nederlanders om op vakantie te kunnen gaan komende zomer. "Juist in dit dossier levert Europa, waar Nederland faalt", aldus hoogleraar Mathieu Segers.

Vakantie mondkapje reizen
Europarlementariër: 'Coronapaspoort is een ambitieus plan'

Als we deze zomer naar op vakantie willen naar het buitenland, dan kan dat gewoon. Brussel wil een coronapaspoort invoeren waarmee vrij reizen mogelijk wordt.

The Green Elephant in Maastricht wint Hoscars Award voor beste nieuwe hostel wereldwijd (26 apr 2021)
'The Green Elephant beste nieuwe hostel ter wereld'

The Green Elephant in Maastricht heeft een Hoscars Award gewonnen voor beste nieuwe hostel ter wereld.

Vakantiehuisjes, vakantiepark, bungalows, natuur, toerisme, vakantie, vrijetijdssector (stock)
Vakantiehuisjes erg in trek, ondanks prijsstijging

Wie nog een vakantiehuisje voor de meivakantie wil boeken in onze provincie moet er snel bij zijn. De parken stromen vol, daarbij blijven de prijzen oplopen.

Achtbaan Fenix Toverland
Toverland doet niet mee aan pilot 'testen voor toegang'

Toverland ziet af van deelname aan de pilots met toegangstesten van de overheid. Het Sevenumse attractiepark is van mening ook zonder die maatregelen verantwoord open te kunnen.

Daan Prevoo
Burgemeester Valkenburg: 'Hoe houden we de jongeren hier?'

Daan Prevoo is sinds dinsdagavond officieel eerste burger van Valkenburg. In 2018, nadat hij op was gestapt als gedeputeerde en zijn lidmaatschap van de SP opzegde, leek het nog alsof hij de politiek definitief de rug had toegekeerd, maar de interesse voor een bestuursfunctie begon toch ‘langzaam weer te groeien,’ zo zei hij woensdag in Limburg Centraal.

Sneeuw Vaals 7 april 2021
Sneeuw: voorjaarsvakantie valt in het water

Dat het Heuvelland in de Paasvakantie nog bedekt lag onder een sneeuwdeken, is voor vakantiegangers geen onverdeeld genoegen.

Toeristen vinden Limburg weer
Toch paasdrukte in Limburg verwacht door toeristen

Ondanks het gebrek aan activiteiten belooft het lange paasweekeinde toch de gebruikelijke stroom toeristen, wandelaars en fietsers voor Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane