Kasteeltuinen Arcen

Toeristische parken kijken wisselend terug op herfstvakantie

De Limburgse toeristische trekpleisters kijken wisselend terug op het aantal bezoekers gedurende de herfstvakantie.

Noordervaart Nederweert (19 okt 2020)
Vergeten fietsroute krijgt tweede leven

Ondanks dat het de Fietsroute van het Jaar was in 2009, kent bijna niemand de Fietsallee am Nordkanal meer. Betere bewegwijzering en een reclamecampagne moeten de internationale route van Nederweert naar Neuss meer bekendheid geven.

Kerststad Valkenburg
Kerststad Valkenburg door coronavirus helemaal van de baan

Kerststad Valkenburg is voor 2020 van de baan. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en het voorlopige verbod op evenementen gaat er een streep door de kerstmarkt in de Gemeentegrot.

camping stockfoto (9 sep 2020)
'Zuid-Limburgse campings zitten nog goed vol'

De campings in Zuid-Limburg zitten in de eerste helft van september nog goed vol.

Vakantie coronavirus
Bijna 70 procent minder vakantiereizen naar buitenland

Veel minder Limburgers vieren dit jaar vakantie over de grens. De meest voorkomende redenen hebben allemaal te maken met het coronavirus.

Hotels Hotel Hotelovernachting
Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties zijn in Limburg hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal gasten nam in onze provincie met ruim 70 procent af.

Ontspanning Mediteren Meditatie
Zuid-Limburg mikt op bezinningstoerisme

Visit Zuid-Limburg start een campagne voor zogeheten bezinningstoerisme. Religie, spiritualiteit, meditatie en wellness spelen daarbij een hoofdrol.

drukte Drielandenpunt (30 jul 2020)
Dringend advies: draag mondkapje op Drielandenpunt

Op het Drielandenpunt geldt vanaf vandaag het dringende advies overal een mondkapje te dragen. De gemeente Vaals en de Belgische en Duitse buurgemeenten dringen daar op aan, omdat het drukker is dan ooit op het hoogste punt van Nederland.

stock file verkeer
Vrijdag en zaterdag files verwacht vanwege vakantieverkeer

Op vrijdag en zaterdag verwacht de ANWB dat er in Nederland veel files staan vanwege vakantieverkeer.

Mondkapjes Mondo Verde - 23 jul 2020
Extra maatregelen: Mondo Verde deelt mondkapjes uit

Attractiepark Mondo Verde in Landgraaf neemt vanwege de grote drukte in het park extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo worden er vanaf donderdag mondkapjes uitgedeeld bij de entree.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten