Overslaan en naar de inhoud gaan

Toename vaccinaties door coronapas zet door

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 7:15

De grotere animo voor een coronavaccin zet door. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Zuid-Limburg en Limburg-Noord. Vooral de verdubbeling bij de vrije inloop in Roermond is spectaculair.

Vanaf zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs nodig in horeca, theater of bioscoop. Dat heeft meer Limburgers er toe aangezet om een vaccin te halen bij de GGD.

Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg zijn het vooral de priklocaties in Geleen en Kerkrade die een toename zagen van het aantal prikken, met respectievelijk 22 en 16 procent. Het aantal vaccinaties in Maastricht nam iets af, maar dat lijkt toe te schrijven aan het sluiten van de vaccinatielocatie van het MECC. In plaats daarvan kwam er een tent waar mensen zich kunnen laten vaccineren.

Ondanks die lichte daling in Maastricht, noteert Zuid-Limburg in totaal een aanzienlijke stijging.

Lees ook: Coronapas-aankondiging: GGD ziet toename vaccinaties

Roermond
Bij de GGD in Noord-Limburg steeg de benutting van het aantal afsprakenslots van 56 procent naar 77 procent. Ook in het aantal vaccinaties op basis van vrije inloop was er een toename, zo meldt een woordvoerder van de GGD. In Venlo ging die van gemiddeld 35 naar 60 per dag. In Roermond was er een ruime verdubbeling bij de vrije inloop, van 51 naar 128 per dag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen