Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomst voor Boels-Dolmans: nieuwe sponsor, groter budget

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 14:46

Dameswielerploeg Boels-Dolmans blijft ook na 2020 voor de sport behouden. Dat doet de Limburgse formatie met een groter budget en onder een andere naam.

De ploeg koerst vanaf 2021 als SD Worx Cycling. De Belgische dienstverlener rondom human resources wordt de nieuwe hoofdsponsor van de equipe. Dat is woensdag bekendgemaakt bij de ploegenpresentatie

Vier jaar
Daarmee is de toekomst van de ploeg voor de komende vier jaar gegarandeerd. Die toekomst was onder druk komen te staan doordat de Limburgse bedrijven Boels en Dolmans hadden aangegeven na 2020 met de sponsoring te zullen stoppen.

Video: L1

Budget opgeschroefd
SD Worx was al als sponsor aan de ploeg van onder meer Anna van der Breggen verbonden. Nu stapt het bedrijf volledig in en mede daardoor wordt het budget fors opgeschroefd.

Topseizoen
Boels-Dolmans had in 2019 een topseizoen. De ploeg ging met zeventien overwinningen aan de haal en won als ploeg het EK. Ook heeft de ploeg drie nationale kampioenen in de gelederen en eindigde de formatie bovenaan de WorldTour- en wereldranglijst.

Presentatie Boels
De presentatie van de nieuwe naam.
Foto: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen