Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomst voor Boels-Dolmans: nieuwe sponsor, groter budget

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 14:46

Dameswielerploeg Boels-Dolmans blijft ook na 2020 voor de sport behouden. Dat doet de Limburgse formatie met een groter budget en onder een andere naam.

De ploeg koerst vanaf 2021 als SD Worx Cycling. De Belgische dienstverlener rondom human resources wordt de nieuwe hoofdsponsor van de equipe. Dat is woensdag bekendgemaakt bij de ploegenpresentatie

Vier jaar
Daarmee is de toekomst van de ploeg voor de komende vier jaar gegarandeerd. Die toekomst was onder druk komen te staan doordat de Limburgse bedrijven Boels en Dolmans hadden aangegeven na 2020 met de sponsoring te zullen stoppen.

Video: L1

Budget opgeschroefd
SD Worx was al als sponsor aan de ploeg van onder meer Anna van der Breggen verbonden. Nu stapt het bedrijf volledig in en mede daardoor wordt het budget fors opgeschroefd.

Topseizoen
Boels-Dolmans had in 2019 een topseizoen. De ploeg ging met zeventien overwinningen aan de haal en won als ploeg het EK. Ook heeft de ploeg drie nationale kampioenen in de gelederen en eindigde de formatie bovenaan de WorldTour- en wereldranglijst.

Presentatie Boels
De presentatie van de nieuwe naam.
Foto: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen