Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomst B&B de Turffabriek ondanks tv-aandacht onzeker

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 18:36

Bed & Breakfast De Oude Turffabriek in Griendtsveen werd gratis opgeknapt door het RTL-stylistenduo Frank en Rogier maar dat heeft niet alle twijfels weggenomen bij de eigenaren Bodean Brans en Marieke van Gerven.

Zij keken dinsdagavond met veel plezier naar de eerste aflevering van het nieuwe RTL-programma Frank & Rogier checken in. In een nieuwe serie knappen deze twee stylisten verspreid over het land Bed & Breakfast-locaties op.

Confronterend
Het stel uit Griendtsveen beet daarin het spits af. Te zien is hoe Frank & Rogier de B&B een fraaie opknapbeurt geven. "Ik vond het vreemd mezelf terug te zien en te horen", zegt Bodean. Marieke vond het bezoekje erg leuk, maar het terugkijken op tv wel confronterend. "Dan zie je hoe je beweegt en hoe je op anderen reageert", zegt ze.

Video: L1

Overname
Het tweetal nam vorig jaar De Oude Turffabriek over. Daarna ging het mis. Bodean brak zijn enkel en kon een tijdlang niks. Hierdoor kwam van de plannen weinig terecht en bleven ook de gasten weg. Hij meldde hun B&B aan bij RTL toen er een oproep voor het nieuwe programma voorbijkwam. Tot zijn verbazing werd de Turffabriek uitgekozen, waarna Frank en Rogier voor de zomer in Griendtsveen arriveerden.

Facelift
Het verblijf heeft een facelift ondergaan en daarmee zijn Bodean en Marieke erg blij. De televisieaandacht werkt ook prima, zeggen ze. "Ik ben nu heel vaak gebeld en heb ook veel berichtjes ontvangen. Daar zaten ook verschillende boekingen tussen dus dat is mooi meegenomen", zo stelt ze.

Geboorte zoontje
Hoewel het een mooie herstart is, is Marieke nog niet zeker van de toekomst. Ze heeft bekkeninstabiliteit opgelopen na de geboorte van haar zoontje een paar jaar geleden en kan zelf weinig doen in de B&B. "We krijgen wel veel hulp en die kan ik te allen tijde inroepen, maar dit is toch niet zoals ik het me had voorgesteld."

Bodean is positiever over wat komen gaat. "We kunnen altijd anderen inschakelen, dus wat mij betreft blijven we hier." Marieke daarentegen zit vol met twijfels. "Het doet me soms pijn om hier te wonen, en dan niet te kunnen meehelpen. Ik vraag me af hoelang ik dat nog volhoud."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen