Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch wijkzorgmedewerkers in de rij voor vaccin

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 11:28

Onder de zorgmedewerkers die vrijdag een vaccinatie halen bij het kazerneterrein in Blerick, zijn ook zorgpersoneelsleden uit de wijkzorg.

Die groep zou eigenlijk pas later aan de beurt zijn.

Afspraak
Zorgkoepels Proteion, De Zorggroep en Land van Horne maakten namelijk al een afspraak voor deze groep, terwijl dat eigenlijk nog niet de bedoeling is. "Die mensen zijn via hun werkgevers uitgenodigd en we gaan ze niet wegsturen", zegt directeur van de GGD Limburg-Noord Jac Rooijmans. Ook die groep is volgens Rooijmans hulpbehoevend.

L1

Lees ook: Start vaccinatie Maastricht en Blerick: 'Goed gevoel'

Geen discussie
"We kunnen nu natuurlijk de discussie met elkaar gaan voeren over wie meer contact heeft met (mogelijk) besmette patiënten. Maar dat is op dit moment niet relevant", legt de directeur uit. Het wegsturen van zorgmedewerkers uit de wijkzorg leidt volgens hem tot verspilling van het vaccin en ongewenste discussies.

Meer locaties
De hele dag staat volgepland met vaccinaties. In totaal krijgen vrijdag 300 zorgmedewerkers hun eerste prik. De GGD Limburg-Noord laat weten meer vaccinatielocaties te gaan creëren. "Daar zijn we nu mee bezig. Aan het eind van deze maand heb ik meer locaties in deze regio zodat er gespreid gewerkt kan worden", aldus Rooijmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen