Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch wijkzorgmedewerkers in de rij voor vaccin

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 11:28

Onder de zorgmedewerkers die vrijdag een vaccinatie halen bij het kazerneterrein in Blerick, zijn ook zorgpersoneelsleden uit de wijkzorg.

Die groep zou eigenlijk pas later aan de beurt zijn.

Afspraak
Zorgkoepels Proteion, De Zorggroep en Land van Horne maakten namelijk al een afspraak voor deze groep, terwijl dat eigenlijk nog niet de bedoeling is. "Die mensen zijn via hun werkgevers uitgenodigd en we gaan ze niet wegsturen", zegt directeur van de GGD Limburg-Noord Jac Rooijmans. Ook die groep is volgens Rooijmans hulpbehoevend.

L1

Lees ook: Start vaccinatie Maastricht en Blerick: 'Goed gevoel'

Geen discussie
"We kunnen nu natuurlijk de discussie met elkaar gaan voeren over wie meer contact heeft met (mogelijk) besmette patiënten. Maar dat is op dit moment niet relevant", legt de directeur uit. Het wegsturen van zorgmedewerkers uit de wijkzorg leidt volgens hem tot verspilling van het vaccin en ongewenste discussies.

Meer locaties
De hele dag staat volgepland met vaccinaties. In totaal krijgen vrijdag 300 zorgmedewerkers hun eerste prik. De GGD Limburg-Noord laat weten meer vaccinatielocaties te gaan creëren. "Daar zijn we nu mee bezig. Aan het eind van deze maand heb ik meer locaties in deze regio zodat er gespreid gewerkt kan worden", aldus Rooijmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen