Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch provinciale subsidie voor wieleraccommodatie Neer

Geplaatst opzaterdag 6 november 2021 - 11:25

De provinciale subsidie van 750.000 euro voor de aanleg van een modern en veilig wielercomplex in Neer gaat toch door.

Met 24 tegen 21 stemmen besloot het Limburgs Parlement de subsidie te verstrekken omdat er in het verleden toezeggingen zijn gedaan, dan wel verwachtingen zijn gewekt. En van de provincie mag worden verwacht dat zij zich een betrouwbare overheid toont, zo vonden CDA, VVD, D66, PvdA, Lokaal-Limburg, 50Plus en éen statenlid van respectievelijk SVL en Forum voor Democratie (FvD).

Pijnlijk verhaal
Daarmee ging een meerderheid in tegen het voorstel van het provinciebestuur om de subsidie niet te verlenen. Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg (CDA) erkende dat het dossier rond de wieleraccommodatie een heel pijnlijk verhaal is geworden. “Maar we hebben er simpelweg het budget niet voor. In het huidige nieuwe sportbeleid is steun aan bovenlokale sportaccommodaties niet meer opgenomen”, aldus Van Toorenburg.

Zij kreeg steun van PVV, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en van twee leden van SVL en FvD.

Potjes
Het Limburgs Parlement ging in december 2019 akkoord met 750.000 euro subsidie voor de wieleraccommodatie in Neer. Alleen moest wel nog worden gekeken uit welke potjes dat moest worden betaald. Bijna een jaar later was dat geld gevonden en leek er in een commissievergadering groen licht te worden gegeven. Maar in de beslissende vergadering van het Limburgs Parlement was er plotsklaps geen meerderheid meer omdat een aantal partijen plotseling van standpunt veranderde. Onder meer omdat niet serieus rekening zou zijn gehouden met de bezwaren van een aantal omwonenden en die niet goed zouden zijn ingelicht.

Lees ook: Uitstel provinciale subsidie wieleraccommodatie Neer

Gemeente Leudal
Het provinciebestuur moest eerst weer met de gemeente Leudal om de tafel. En daarna met een ‘voldragen’ voorstel komen. Maar uiteindelijk leidde dat dus tot het voorstel af te zien van de subsidie. Voorzitter John van Haeff van het burgerinitiatief voor de wielerbaan is in ieder geval erg blij dat het Limburgs Parlement uiteindelijk toch besloten heeft de subsidie te verlenen. “Hier wachten we al een jaar op. De subsidie was al een aantal keren toegezegd. En het hele dossier loopt al vanaf 2012”, zo zegt Van Haeff.

Behalve de aanleg van een verlichte wielerbaan van 800 meter, behelst het project ook een verlicht parcours voor mountainbikers en veldrijders. Ze zijn onderdeel van Plan ‘t Maasveld, een opknapbeurt van het hele sportpark. De gemeente Leudal draagt 820.000 euro bij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen