Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch nog wat beweging op de Limburgse voetbalmarkt

Geplaatst opdinsdag 31 augustus 2021 - 22:24

De laatste uren voor de transferdeadline van de Nederlandse voetbalmarkt leverde ook bij de Limburgse clubs nog een beetje beweging op.

Zo is het vertrek van Giorgos Giakoumakis bij VVV-Venlo officieel. Hij tekent een vijfjarige overeenkomst bij Celtic. In Glasgow rekenen ze op zijn doelpunten in zowel de Scottish Premier League als de Europa League.

Lazaros Rota vertrekt
Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van Lazaros Rota. De 24-jarige Griek beschikte in Sittard nog over een doorlopend contract tot medio 2023. In goed overleg werd echter besloten om die overeenkomst te ontbinden. Technisch manager Sjoerd Ars laat op de website van de club weten dat dit de beste oplossing is: "Met de komst van Mickaël Tirpan en Ivo Pinto kreeg Lazaros te maken met zware concurrentie. Daardoor is een situatie ontstaan waarbij het voor alle partijen het beste was om te kijken naar een nieuwe uitdaging.”

Het vertrek van Rota zorgt ook voor meer financiële ruimte, waardoor de club de 18-jarige Nigel Lonwijk op de valreep nog heeft gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Lonwijk genoot zijn opleiding bij PSV en verlengde onlangs zijn contract bij de Premier League club tot medio 2024, maar heeft speelminuten nodig.

Clint Essers

Essers naar MVV
In De Geusselt tekende Clint Essers op de valreep een contract bij MVV voor dit seizoen met nog een optie voor een extra jaar. De geboren Maastrichtenaar speelde vorig seizoen nog met Fortuna Sittard in de Eredivisie. Daar werd zijn aflopende contract niet verlengd, waardoor de verdediger transfervrij naar MVV vertrekt. "We hadden hem al een tijdje op het oog", zo laat technisch manager Ronny van Geneugden weten. "En hij is vooral interessant omdat hij ervaring heeft én op verschillende plekken in de verdediging inzetbaar is."

Serrarens weg, Cijntje komt
Ook de technische leiding van Roda JC had het druk. Zo werd het contract van de ervaren spits Fabian Serrarens ontbonden, maar was het ook noodzakelijk om nog minimaal één speler te halen. Dat werd uiteindelijk Jeremy Cijntje, die wordt gehuurd van Heracles Almelo. De 23-jarige buitenspeler werd opgeleid voor FC Dordrecht, maar kwam in Almelo niet aan spelen toe. Dat moet dan dit seizoen in Kerkrade gebeuren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen