Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch NOC*NSF-geld voor volleyballers

Geplaatst opdinsdag 2 oktober 2018 - 11:01

NOC*NSF gaat de Nederlandse volleyballers, inclusief Tim Smit uit Voerendaal, tot en met het EK van 2019 financieel steunen.

Vorige week speelde het Nederlands team nog op het WK.

Protest
De wereldvolleybalbond FIVB had Oranje aanvankelijk op plek 9 gezet in de eindstand van het WK. Dat zou betekenen dat het Nederlands team niet ondersteund zou worden door de landelijke sportkoepel. Daarvoor is een plek bij de beste 8 vereist. De Nederlandse volleybond diende een protest in en dat werd gehonoreerd. Oranje voldoet op basis van het aantal behaalde WK-zeges en -punten wel aan de gestelde criteria en wordt tóch op de achtste plaats gezet.

Daardoor komen de Nederlandse volleyballers in aanmerking voor de A-status bij het NOC*NSF. Dat zou betekenen dat de volleyballers betere trainingsvoorzieningen en medische begeleiding krijgen. De volleyballers verloren hun A-status na het EK van 2007.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen