Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch nieuwe scheurtjes ontdekt in reactorvat Tihange-2

Geplaatst opvrijdag 9 juni 2017 - 22:39

In tegenstelling tot wat de Belgische kerncentralewaakhond FANC vorige maand beweerde, zijn er bij een recente controle 70 extra scheurtjes ontdekt in het reactorvat van Tihange-2.

Dat zegt de Belgische minister Jan Jambon van Veiligheid en Binnenlandse Zaken na vragen in het Belgisch parlement, schrijft De Limburger.

Geen paniek
Toch is er volgens de minister geen reden voor zorgen. Hij zegt dat er nu meer scheurtjes zijn gevonden dan bij de laatste inspectie vijf jaar geleden, doordat de meetapparatuur op een andere manier was opgesteld.

Productiefout
De inspectie van de al lang door scheurtjes geplaagde reactor was in april. Volgens de minister ligt de oorzaak van de scheurtjes in fouten die zijn gemaakt toen het reactorvat in 1981 werd gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reactor kerncentrale Tihange ongepland stilgelegd
Tihange 1
'Technische problemen Tihange niet abnormaal'
Duitsland en België inspecteren elkaars kerncentrales
Tihange, kerncentrale
Duitsland klaagt bij VN over Belgische kerncentrales
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen