Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch nieuwe basisschool in Doenrade

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 12:26

Er komt toch een nieuwe basisschool in Doenrade. De school komt in de plaats van de locaties in Bingelrade en Jabeek, die in 2018 sluiten.

Dat zegt een woordvoerder van de onderwijsbestuur Kindante naar aanleiding van de motie die donderdagavond in de gemeenteraad van Onderbanken is aangenomen.

Laatste poging
Een laatste poging in de gemeenteraad voor een nieuwe school in Bingelrade haalde het donderdagavond niet.De gemeenteraad wil het besluit over nieuwbouw doorschuiven naar de nieuw te vormen gemeente Onderbanken-Nuth-Schinnen.

Niet wachten
De schoolbesturen Kindante en Innovo zeggen hier, gelet op het krimpende leerlingenaantal, niet op te kunnen wachten. De gemeente Schinnen had al 1,5 miljoen euro voor de nieuwe school in Doenrade gereserveerd.

Doenrade hoort bij Schinnen, terwijl Bingelrade en Jabeek onder de gemeente Onderbanken vallen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fusieschool in Doenrade
Scholen willen opheldering van Onderbanken
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Bewoners komen in actie voor nieuwe basisschool
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen