Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch nieuwe basisschool in Doenrade

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 12:26

Er komt toch een nieuwe basisschool in Doenrade. De school komt in de plaats van de locaties in Bingelrade en Jabeek, die in 2018 sluiten.

Dat zegt een woordvoerder van de onderwijsbestuur Kindante naar aanleiding van de motie die donderdagavond in de gemeenteraad van Onderbanken is aangenomen.

Laatste poging
Een laatste poging in de gemeenteraad voor een nieuwe school in Bingelrade haalde het donderdagavond niet.De gemeenteraad wil het besluit over nieuwbouw doorschuiven naar de nieuw te vormen gemeente Onderbanken-Nuth-Schinnen.

Niet wachten
De schoolbesturen Kindante en Innovo zeggen hier, gelet op het krimpende leerlingenaantal, niet op te kunnen wachten. De gemeente Schinnen had al 1,5 miljoen euro voor de nieuwe school in Doenrade gereserveerd.

Doenrade hoort bij Schinnen, terwijl Bingelrade en Jabeek onder de gemeente Onderbanken vallen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fusieschool in Doenrade
Scholen willen opheldering van Onderbanken
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Bewoners komen in actie voor nieuwe basisschool
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen