Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch groen licht voor Groene Ster tegen OFC

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 11:07

Derde divisieclub Groene Ster speelt zondag toch tegen OFC in Oostzaan, ondanks een sluiting van het sportcomplex door de burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente.

De rechter heeft namelijk besloten dat het veld pas echt op slot mag als de bestuursrechter zich over de kwestie heeft gebogen. Dat gebeurt dinsdag.

Handgranaten
Burgemeester Rob Meerhof besloot vrijdag het sportcomplex te sluiten, omdat hij de veiligheid rond OFC volgens hem niet gewaarborgd kon worden. "Sinds de recente publicaties over de vermeende link tussen aangetroffen handgranaten, schietpartijen en OFC, de veroordeling wegens witwassen en de nog steeds ontbrekende transparantie over de geldstromen van de club ontvang ik steeds meer signalen van inwoners die zich niet meer veilig voelen", onderbouwde Meerhof zijn besluit.

Kort geding
Voetbalclub OFC en terreinbeheerder SST spanden meteen een kort geding aan, waar werd beslist dat het sportterrein in ieder geval tot dinsdag open moet blijven. Daarmee is er geen belemmering voor de wedstrijd tegen de Heerlense club, zondagmiddag om 14:30 uur.

Witwassen
Bij een inval bij OFC in 2016 werden onder meer harddrugs gevonden. Ook wordt de voorzitter ervan verdacht van hij crimineel geld via Oostzaan Football Club witwast. De gemeente wil dat de club openheid van zaken geeft over haar financiën.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen