Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen vergunning geitenboerderij Eys

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 17:43

Er komt toch geen vergunning voor een geitenhouderij in Eys.

In het najaar van 2016 gaf de gemeente Gulpen-Wittem nog een zogenaamde Omgevingsvergunning Beperkte Mileutoets voor een boerderij met ruim 800 geiten aan de Kromhagerweg, maar daarop is de gemeente nu teruggekomen.

Lees ook: Vergunning voor omstreden geitenstal Overeys

Stank
Tegen de vergunning van september 2016 kwamen verschillende bezwaren binnen. Uit onderzoek dat daaruit voortkwam, bleek dat er fouten waren gemaakt bij de berekening van de stankoverlast die de geitenfarm zou veroorzaken. De veehouder probeerde het in maart nog met een nieuwe aanvraag voor een kleinere stal met plaats voor 655 geiten, maar tevergeefs .

Gezondheidsrisico's
Sinds het RIVM vorig jaar met een rapport kwam waaruit blijkt dat omwonenden van geitenhouderijen een groter risico lopen op longontsteking, hebben de protesten tegen nieuwe geitenhouderijen aan kracht gewonnen. Ook Nederweert heeft een streep gezet door plannen voor nieuwe geitenbedrijven in afwachting van verder gezondheidsonderzoek.

Lees ook: Voorlopig geen nieuwe geiten in Nederweert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen