Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen vergunning geitenboerderij Eys

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 17:43

Er komt toch geen vergunning voor een geitenhouderij in Eys.

In het najaar van 2016 gaf de gemeente Gulpen-Wittem nog een zogenaamde Omgevingsvergunning Beperkte Mileutoets voor een boerderij met ruim 800 geiten aan de Kromhagerweg, maar daarop is de gemeente nu teruggekomen.

Lees ook: Vergunning voor omstreden geitenstal Overeys

Stank
Tegen de vergunning van september 2016 kwamen verschillende bezwaren binnen. Uit onderzoek dat daaruit voortkwam, bleek dat er fouten waren gemaakt bij de berekening van de stankoverlast die de geitenfarm zou veroorzaken. De veehouder probeerde het in maart nog met een nieuwe aanvraag voor een kleinere stal met plaats voor 655 geiten, maar tevergeefs .

Gezondheidsrisico's
Sinds het RIVM vorig jaar met een rapport kwam waaruit blijkt dat omwonenden van geitenhouderijen een groter risico lopen op longontsteking, hebben de protesten tegen nieuwe geitenhouderijen aan kracht gewonnen. Ook Nederweert heeft een streep gezet door plannen voor nieuwe geitenbedrijven in afwachting van verder gezondheidsonderzoek.

Lees ook: Voorlopig geen nieuwe geiten in Nederweert

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen