Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen proef met verlichting van fietspaden

Geplaatst opvrijdag 9 januari 2015 - 15:16

Er komen toch geen proefprojecten om te bekijken of verlichting van fietspaden langs provinciale wegen voor meer sociale veiligheid zorgt.

Het Limburgs Parlement had in november vorig jaar in een motie gevraagd om vijf van dergelijke projecten op fietspaden in het buitengebied.

Veiligheid
Maar volgens VVD-gedeputeerde Erik Koppe is uit onderzoek gebleken dat verlichting niet voor meer verkeers- en sociale veiligheid zorgt. Daarom ziet hij af van de proefprojecten.

Uit het rapport blijkt wel dat verlichting voor een groter gevoel van veiligheid kan zorgen. De gedeputeerde stelt echter dat het geen taak is van de provincie om daar wat aan te doen maar een zaak van de gemeenten.

Geld
De totale kosten voor verlichting op de vijf proefprojecten bedragen 2 miljoen euro. Koppe wil wel met de gemeenten om tafel gaan zitten. "Maar niet op voorhand met een zak geld", zei hij in een statencommissie.

Een ruime meerderheid steunde de opstelling van de gedeputeerde. Alleen het CDA en 50Plus bleven vinden dat de provincie wel zelf in actie moet komen.

PVV
Opvallend was de opstelling van de PVV. In november 2012 zwengelde de PVV de discussie nog aan door aan te dringen op verlichting van het fietspad langs de Rijksweg tussen Velden en Venlo. Aanleiding was een aantal aanrandingen en een verkrachting.

Maar PVV-statenlid Frank Sturtz zei vrijdag de aanpak van de gedeputeerde volledig te ondersteunen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

SP en VVD smeden reddingsplan voor Traffic Informers
Gedeputeerde Koppe derde op verkiezingslijst VVD
Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
Debat over affaire-Verheijen hier live te volgen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen