Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen massaal maatschappij-herexamen VMBO Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 8:48

De gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven woensdag tòch niet allemaal een herexamen maatschappijleer te maken.

De zogeheten TOTAAL-toets die voor woensdag op de agenda stond, is voor een aantal leerlingen geschrapt. De ouders zijn daarover maandagavond per mail geïnformeerd.

Aanvullend onderzoek
In eerste instantie werd nog gemeld dat geen enkele van de 354 VMBO Maastricht-examenleerlingen was geslaagd voor maatschappijleer, omdat bij dat vak te veel gaten openstonden in de examens die door de school zelf waren afgenomen. Maar in de mail aan de ouders staat: 'Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is echter gebleken dat voor jouw/uw zoon of dochter de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude PTA.'

Lees ook: Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Valreep
Het nieuws komt ruim een dag voor de geplande toets, nadat veel leerlingen al uren studie in het vak hebben gestoken om goed beslagen ten ijs te komen. Ook had de school zelf op maandag en dinsdag bijlessen maatschappijleer ingepland.

Extra meevallers?
Mogelijk komen er later deze week nog meer meevallers voor de leerlingen die de dupe zijn geworden van het examenfiasco. Het aanvullend onderzoek waaruit is gebleken dat er toch geen maatschappijleer-toets meer nodig is, wordt ook uitgevoerd voor andere vakken. Daarover moet donderdag meer duidelijkheid komen. De resultaten daarvan zullen niet ten nadele van de leerlingen zijn, verzekert de school.

Lees hier de eerdere berichten over het examendebacle bij VMBO Maastricht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen