Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen massaal maatschappij-herexamen VMBO Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 8:48

De gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven woensdag tòch niet allemaal een herexamen maatschappijleer te maken.

De zogeheten TOTAAL-toets die voor woensdag op de agenda stond, is voor een aantal leerlingen geschrapt. De ouders zijn daarover maandagavond per mail geïnformeerd.

Aanvullend onderzoek
In eerste instantie werd nog gemeld dat geen enkele van de 354 VMBO Maastricht-examenleerlingen was geslaagd voor maatschappijleer, omdat bij dat vak te veel gaten openstonden in de examens die door de school zelf waren afgenomen. Maar in de mail aan de ouders staat: 'Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is echter gebleken dat voor jouw/uw zoon of dochter de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude PTA.'

Lees ook: Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Valreep
Het nieuws komt ruim een dag voor de geplande toets, nadat veel leerlingen al uren studie in het vak hebben gestoken om goed beslagen ten ijs te komen. Ook had de school zelf op maandag en dinsdag bijlessen maatschappijleer ingepland.

Extra meevallers?
Mogelijk komen er later deze week nog meer meevallers voor de leerlingen die de dupe zijn geworden van het examenfiasco. Het aanvullend onderzoek waaruit is gebleken dat er toch geen maatschappijleer-toets meer nodig is, wordt ook uitgevoerd voor andere vakken. Daarover moet donderdag meer duidelijkheid komen. De resultaten daarvan zullen niet ten nadele van de leerlingen zijn, verzekert de school.

Lees hier de eerdere berichten over het examendebacle bij VMBO Maastricht

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen