Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen massaal maatschappij-herexamen VMBO Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 8:48

De gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven woensdag tòch niet allemaal een herexamen maatschappijleer te maken.

De zogeheten TOTAAL-toets die voor woensdag op de agenda stond, is voor een aantal leerlingen geschrapt. De ouders zijn daarover maandagavond per mail geïnformeerd.

Aanvullend onderzoek
In eerste instantie werd nog gemeld dat geen enkele van de 354 VMBO Maastricht-examenleerlingen was geslaagd voor maatschappijleer, omdat bij dat vak te veel gaten openstonden in de examens die door de school zelf waren afgenomen. Maar in de mail aan de ouders staat: 'Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is echter gebleken dat voor jouw/uw zoon of dochter de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude PTA.'

Lees ook: Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Valreep
Het nieuws komt ruim een dag voor de geplande toets, nadat veel leerlingen al uren studie in het vak hebben gestoken om goed beslagen ten ijs te komen. Ook had de school zelf op maandag en dinsdag bijlessen maatschappijleer ingepland.

Extra meevallers?
Mogelijk komen er later deze week nog meer meevallers voor de leerlingen die de dupe zijn geworden van het examenfiasco. Het aanvullend onderzoek waaruit is gebleken dat er toch geen maatschappijleer-toets meer nodig is, wordt ook uitgevoerd voor andere vakken. Daarover moet donderdag meer duidelijkheid komen. De resultaten daarvan zullen niet ten nadele van de leerlingen zijn, verzekert de school.

Lees hier de eerdere berichten over het examendebacle bij VMBO Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen