Overslaan en naar de inhoud gaan

Tóch geen Goud & Fout Live op Megalandterrein Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 11:17

Snollebollekes, Belle Perez, Twenty 4 Seven en vele andere artiesten komen tóch niet naar het Megalandterrein in Landgraaf op zaterdag 13 november.

De organisatie achter het muziekspektakel Goud & Fout Live heeft namelijk een streep door het evenement gezet. Begin oktober werd de line up voor het evenement nog vol trots aangekondigd.

Lees ook: Goud & Fout Live gaat door en maakt line-up bekend

Statement
In een statement schrijft organisator Festival Xperience: "Ondanks alle voorbereidingen, analyses en afwegingen voorafgaand, moeten we helaas alsnog tot de conclusie komen dat er gedurende de weke wederom teveel (maatschappelijke) onzekerheden, discussies en onduidelijkheden zijn ontstaan om een dergelijke productie verantwoord te kunnen neerzetten."

Maatschappelijk debat
Verder wil de organisatie geen onderdeel worden van een maatschappelijk debat. "En we zien dat nu wel gebeuren", zegt organisator Patrick Laheije. Hij meent een groeiende tweedeling in de maatschappij te zien tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden. "Ik wil niet dat ons evenement het verwijt krijgt dat we discrimineren op het wel of niet hebben van een coronaprik."

Afwachtend geworden
Het evenement zou plaats bieden aan 8000 bezoekers. "Ongeveer de helft van de kaarten hadden we verkocht", zegt Laheije. Hij geeft aan dat de kaartverkoop de laatste weken wat terugloopt. "Mensen zijn toch aan het twijfelen geslagen en afwachtend geworden, zeker nu de duidelijk is dat er weer nieuwe maatregelen komen."

Aankoopbedrag teruggestort
Goud & Fout Live verschuift naar 2022. Een nieuwe datum is nog niet bekend. "We zijn aan het onderhandelen met de artiesten en met de locatie." Laheije zegt wel dat kopers van een ticket binnen nu en drie weken het aankoopbedrag automatisch teruggestort krijgen.

Toppers
De onduidelijkheid over eventuele nieuwe maatregelen zorgt in de evenementenbranche voor onzekerheid. Zo gaan ook de kerstconcerten van de Toppers niet door. Toppers in Concert Christmas Party of the Year zou op 22, 23, 24 en 26 december in Rotterdam Ahoy zijn. De Toppers is een muziekformatie van René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit.

QMusic
Goud & Fout Live is 'powered by QMusic Limburg'. Dat betekent echter niet dat het commerciële radiostation de drijvende kracht achter het evenement is. "Het betekent in feite niet meer dan dat onze dj's er optreden", zegt een woordvoerster namens QMusic.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen