Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen borden in het Pools en Arabisch bij Fun Beach

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 18:28

Fun Beach in Panheel gaat toch geen waarschuwingsborden in het Pools en Arabisch plaatsen.

Dat zegt Luc van Engelen van het dagstrand dinsdag tegen L1.

"Wanneer je borden in het Arabisch gaat plaatsen, moet je weer kiezen uit twee soorten Arabisch. Dat geldt ook voor Chinees", zegt Van Engelen. Daarom houdt Fun Beach het bij borden in het Engels en het Duits en passen ze de borden verder niet aan.

Verdronken
Het dagstrand overwoog eerder in juli om meertalige borden te plaatsen, naar aanleiding van de 49-jarige Duitser die bij Fun Beach is verdronken. Wel heeft het recreatieoord de verkoopprijs van zwembandjes verlaagd. "Van 7,50 naar 2,50 euro. Om de financiƫle drempel om ze te kopen te verlagen."

Lees ook: Fun Beach overweegt borden in Pools en Arabisch te plaatsen

Waterschap
Het bedrijf heeft contact gehad met Waterschap Limburg, die gaat over de veiligheid van de waterplas. "Ze geven aan dat wat wij hier genoeg doen voor de veiligheid. Dat de man hier verdronk is voor ons pure overmacht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen