Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen BinckBank Tour in Meerssen

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 7:36

De Binckbank Tour start dit jaar toch niet in Meerssen.

De reden om de meerdaagse wielwedstrijd niet naar de gemeente te halen, is volgens Meer Vandaag de hoger uitgevallen kosten. Dat bleek uit een gesprek tussen wethouder Volders en de organisatie van de BinckBank Tour.

Afraden
De hogere kosten zouden vooral zitten in de ophoging van het aantal ambtelijke uren, maar ook zou het oorspronkelijk geraamde budget drie keer duurder uitvallen. Om die redenen raadt de wethouder de gemeenteraad aan om niet in te stemmen met het voorstel.

Geen steun
Het voornemen om de BinckBank Tour te laten starten in Meerssen kon overigens volgens de lokale omroep op social media al niet rekenen op veel steun van de inwoners. Zij vinden dat het geld ook in andere zaken geïnvesteerd kan worden. Verder stuitte het hen tegen de borst dat de gemeente lunchpakketten, koffie en vlaai voor 250 personen zou gaan betalen.

Lees ook: Geen BinckBank Tour meer in Sittard-Geleen

Eerder kwam er al na 17 jaar een einde aan de wielerwedstrijd in de gemeente Sittard-Geleen. De BinckBank Tour vindt dit jaar van 12 tot en met 18 augustus plaats op verschillende plekken in Nederland en België.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen