Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch geen BinckBank Tour in Meerssen

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 7:36

De Binckbank Tour start dit jaar toch niet in Meerssen.

De reden om de meerdaagse wielwedstrijd niet naar de gemeente te halen, is volgens Meer Vandaag de hoger uitgevallen kosten. Dat bleek uit een gesprek tussen wethouder Volders en de organisatie van de BinckBank Tour.

Afraden
De hogere kosten zouden vooral zitten in de ophoging van het aantal ambtelijke uren, maar ook zou het oorspronkelijk geraamde budget drie keer duurder uitvallen. Om die redenen raadt de wethouder de gemeenteraad aan om niet in te stemmen met het voorstel.

Geen steun
Het voornemen om de BinckBank Tour te laten starten in Meerssen kon overigens volgens de lokale omroep op social media al niet rekenen op veel steun van de inwoners. Zij vinden dat het geld ook in andere zaken geïnvesteerd kan worden. Verder stuitte het hen tegen de borst dat de gemeente lunchpakketten, koffie en vlaai voor 250 personen zou gaan betalen.

Lees ook: Geen BinckBank Tour meer in Sittard-Geleen

Eerder kwam er al na 17 jaar een einde aan de wielerwedstrijd in de gemeente Sittard-Geleen. De BinckBank Tour vindt dit jaar van 12 tot en met 18 augustus plaats op verschillende plekken in Nederland en België.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen