Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch extra subsidie voor struikelstenen

Geplaatst opwoensdag 25 oktober 2017 - 17:05

De provincie gaat toch subsidie verlenen aan het project struikelstenen voor Limburgse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Per Limburgse gemeente is maximaal vijfduizend euro beschikbaar voor het plaatsen van de struikelstenen en/of een educatief programma over het verhaal erachter. Voorwaarde is wel dat een gemeente eenzelfde bedrag op tafel legt.

Waarderingssubsidie
Daarnaast krijgt de stichting achter het project bijna 36.000 euro extra waarderingssubsidie, bovenop de eerder toegekende tienduizend euro. Daarmee kan zij organisatiekosten betalen.

Lees ook: Provinciebestuur wil alsnog 900 struikelstenen leggen

Onverteerbaar
Met de nieuwe regeling komt het provinciebestuur tegemoet aan de unanieme wens van de provinciale politiek. Die vond het onverteerbaar dat de initiatiefnemers met het project wilden stoppen, omdat ze zich door de provincie in de steek gelaten voelden. Die maakte een verdere uitvoering van het project ontuitvoerbaar, omdat zij aanvankelijk alleen maar tienduizend euro waarderingssubsidie wilde geven.

Lees ook: Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie

Naziregime
Struikelstenen zijn kubusvormige steentjes die worden gemetseld in de stoep voor een huis waar Joodse en andere slachtoffers van het naziregime hebben gewoond.

Over de nieuwe aanpak die nu op tafel ligt, is overleg gevoerd met het comité. De subsidieregeling loopt tot en met Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen