Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch extra subsidie voor struikelstenen

Geplaatst opwoensdag 25 oktober 2017 - 17:05

De provincie gaat toch subsidie verlenen aan het project struikelstenen voor Limburgse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Per Limburgse gemeente is maximaal vijfduizend euro beschikbaar voor het plaatsen van de struikelstenen en/of een educatief programma over het verhaal erachter. Voorwaarde is wel dat een gemeente eenzelfde bedrag op tafel legt.

Waarderingssubsidie
Daarnaast krijgt de stichting achter het project bijna 36.000 euro extra waarderingssubsidie, bovenop de eerder toegekende tienduizend euro. Daarmee kan zij organisatiekosten betalen.

Lees ook: Provinciebestuur wil alsnog 900 struikelstenen leggen

Onverteerbaar
Met de nieuwe regeling komt het provinciebestuur tegemoet aan de unanieme wens van de provinciale politiek. Die vond het onverteerbaar dat de initiatiefnemers met het project wilden stoppen, omdat ze zich door de provincie in de steek gelaten voelden. Die maakte een verdere uitvoering van het project ontuitvoerbaar, omdat zij aanvankelijk alleen maar tienduizend euro waarderingssubsidie wilde geven.

Lees ook: Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie

Naziregime
Struikelstenen zijn kubusvormige steentjes die worden gemetseld in de stoep voor een huis waar Joodse en andere slachtoffers van het naziregime hebben gewoond.

Over de nieuwe aanpak die nu op tafel ligt, is overleg gevoerd met het comité. De subsidieregeling loopt tot en met Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen