Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch extra subsidie voor struikelstenen

Geplaatst opwoensdag 25 oktober 2017 - 17:05

De provincie gaat toch subsidie verlenen aan het project struikelstenen voor Limburgse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Per Limburgse gemeente is maximaal vijfduizend euro beschikbaar voor het plaatsen van de struikelstenen en/of een educatief programma over het verhaal erachter. Voorwaarde is wel dat een gemeente eenzelfde bedrag op tafel legt.

Waarderingssubsidie
Daarnaast krijgt de stichting achter het project bijna 36.000 euro extra waarderingssubsidie, bovenop de eerder toegekende tienduizend euro. Daarmee kan zij organisatiekosten betalen.

Lees ook: Provinciebestuur wil alsnog 900 struikelstenen leggen

Onverteerbaar
Met de nieuwe regeling komt het provinciebestuur tegemoet aan de unanieme wens van de provinciale politiek. Die vond het onverteerbaar dat de initiatiefnemers met het project wilden stoppen, omdat ze zich door de provincie in de steek gelaten voelden. Die maakte een verdere uitvoering van het project ontuitvoerbaar, omdat zij aanvankelijk alleen maar tienduizend euro waarderingssubsidie wilde geven.

Lees ook: Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie

Naziregime
Struikelstenen zijn kubusvormige steentjes die worden gemetseld in de stoep voor een huis waar Joodse en andere slachtoffers van het naziregime hebben gewoond.

Over de nieuwe aanpak die nu op tafel ligt, is overleg gevoerd met het comité. De subsidieregeling loopt tot en met Bevrijdingsdag 5 mei 2020.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen