Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch celstraf voor verstoppen dode moeder

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 9:33

De 66-jarige Piet van der Molen uit Oirsbeek moet tien maanden de gevangenis in, waarvan vijf voorwaardelijk.

Hij verstopte in 2013 zijn overleden moeder in een zelfgebouwde kist in zijn huis. Het lichaam werd pas tweeënhalf jaar later ontdekt.

Straf te laag
Het gerechtshof in Den Bosch legde maandag meer straf op dan de rechtbank in Maastricht vorig jaar. Toen kreeg hij een half jaar cel. Justitie eiste twee weken geleden zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Het hof vond dat te weinig.

Lees ook: Veel hogere straf geëist na verbergen van moeders lijk

Luchtverfrissers
Nadat de vrouw was overleden, verpakte Van der Molen haar lijk in plastic. Daarna bouwde hij een kledingkast om tot kist en sloot die hermetisch af. Hij verstopte de kist thuis. "Hij heeft vanuit financiële motieven bewust de kille keuze gemaakt het lichaam van zijn moeder te verbergen, stelde het hof. De man streek het pensioen en de AOW van de vrouw op, een slordige 70.000 euro.

Morbide
Het lijk werd in december 2015 ontdekt na een melding van buurtbewoners, die de vrouw al lang niet meer hadden gezien. Tijdens het rechercheonderzoek werden in de kelder van de woning ook veel kattenlijkjes ontdekt. Die waren in plastic gewikkeld. De levende katten die nog bij hem woonden, werden uit huis geplaatst.

Lees ook: Ook veel kattenlijkjes in woning man die dode moeder verborg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen