Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch bevrijdingsfestival in Roermond: online, geen publiek

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 17:45

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Roermond gaat vanwege de coronacrisis niet door, maar de stad heeft woensdag toch een alternatief festival.

Alle ingrediënten zijn aanwezig: dj's, artiesten en influencers. Alleen het festivalpubliek ontbrak.

Online festival van zes uur
Rick Jansen, beter bekend als DJ Admin, bedacht het zes uur durende online 'Blieftoesfestival'. Normaal draait de Roermondenaar voor duizenden feestgangers, maar dat zit er even niet in. Zijn werk als economieleraar moet hij vanuit thuis doen. Omdat hij aan huis gekluisterd is, wilde hij wat positiefs doen.

Jansen presenteert het Blieftoesfestival, interviewt artiesten en zal later ook nog achter de draaitafel plaatsnemen. Naast de artiesten laat het festival ook mensen aan het woord die in de hulpverlening werken.

Het festival is tot 20:00 uur te volgen via een livestream:

De dj's draaien op een geheime locatie, om te voorkomen dat er alsnog publiek komt. Daarnaast staan ze met handschoenen aan te draaien en wordt de dj-set regelmatig gedesinfecteerd.

Onze verslaggever nam een kijkje op het 'festivalterrein':

Video: L1

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen