Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Toch apart kamerdebat over grenseffecten

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 17:14

De Tweede Kamer houdt een apart debat over de nieuwe grenseffectentoets. Maar het kan wel een tijdje duren voor het plaatsvindt.

Het zogeheten 30-leden debat met minister Henk Kamp van economische zaken komt er op initiatief van PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen. Die noemde Kamp 'de herder van ondernemers en hardwerkende mensen,' en kreeg voor het debat steun van CDA en SP.

Geld gaat de grens over
Uit de toets blijkt dat het kabinetsbeleid voor grensregio's zoals Limburg nog nadeliger uitpakt dan eerder aangenomen. In Limburg leidt het beleid ertoe dat consumenten 50 tot 100 miljoen minder uitgeven. Dat geld wordt nu besteed in de Belgische en Duitse grensregio's. Volgens het rapport hebben vooral pomphouders, bierbrouwerijen, loonwerkbedrijven en de detailhandel forse last van de verhoging van accijnzen en BTW.

Begroting
De regeringspartijen wilden de grenseffectentoets bespreken bij de behandeling van de begroting van economische zaken over twee weken. De verwachting is dat de toets dan toch even aan orde komt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miniplan Graus krijgt geen steun in Kamer
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
'Nostradionis' Graus woedend op Kamervoorzitter
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen