Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch apart kamerdebat over grenseffecten

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 17:14

De Tweede Kamer houdt een apart debat over de nieuwe grenseffectentoets. Maar het kan wel een tijdje duren voor het plaatsvindt.

Het zogeheten 30-leden debat met minister Henk Kamp van economische zaken komt er op initiatief van PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen. Die noemde Kamp 'de herder van ondernemers en hardwerkende mensen,' en kreeg voor het debat steun van CDA en SP.

Geld gaat de grens over
Uit de toets blijkt dat het kabinetsbeleid voor grensregio's zoals Limburg nog nadeliger uitpakt dan eerder aangenomen. In Limburg leidt het beleid ertoe dat consumenten 50 tot 100 miljoen minder uitgeven. Dat geld wordt nu besteed in de Belgische en Duitse grensregio's. Volgens het rapport hebben vooral pomphouders, bierbrouwerijen, loonwerkbedrijven en de detailhandel forse last van de verhoging van accijnzen en BTW.

Begroting
De regeringspartijen wilden de grenseffectentoets bespreken bij de behandeling van de begroting van economische zaken over twee weken. De verwachting is dat de toets dan toch even aan orde komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miniplan Graus krijgt geen steun in Kamer
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
'Nostradionis' Graus woedend op Kamervoorzitter
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen