Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Toch apart kamerdebat over grenseffecten

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 17:14

De Tweede Kamer houdt een apart debat over de nieuwe grenseffectentoets. Maar het kan wel een tijdje duren voor het plaatsvindt.

Het zogeheten 30-leden debat met minister Henk Kamp van economische zaken komt er op initiatief van PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen. Die noemde Kamp 'de herder van ondernemers en hardwerkende mensen,' en kreeg voor het debat steun van CDA en SP.

Geld gaat de grens over
Uit de toets blijkt dat het kabinetsbeleid voor grensregio's zoals Limburg nog nadeliger uitpakt dan eerder aangenomen. In Limburg leidt het beleid ertoe dat consumenten 50 tot 100 miljoen minder uitgeven. Dat geld wordt nu besteed in de Belgische en Duitse grensregio's. Volgens het rapport hebben vooral pomphouders, bierbrouwerijen, loonwerkbedrijven en de detailhandel forse last van de verhoging van accijnzen en BTW.

Begroting
De regeringspartijen wilden de grenseffectentoets bespreken bij de behandeling van de begroting van economische zaken over twee weken. De verwachting is dat de toets dan toch even aan orde komt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miniplan Graus krijgt geen steun in Kamer
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
'Nostradionis' Graus woedend op Kamervoorzitter
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen