Overslaan en naar de inhoud gaan

Titelkoorts stijgt bij Fortuna Sittard: opnieuw winst

Geplaatst opmaandag 2 april 2018 - 16:21

Met een dikverdiende 3-0 overwinning op Helmond Sport heeft Fortuna Sittard de plaatselijke titeldromen naar een nieuw niveau getild. De fans kunnen het kampioenschap haast proeven.

Hoewel het verschil met naaste achtervolger NEC slechts één punt betreft en er nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden, is het vertrouwen in Sittard groot.

Overrompeld
Ook zonder geblesseerden André Vidigal en Djibril Dianessy overrompelde Fortuna de tegenstander in de openingsfase. Na acht minuten stond het al 2-0: Lars Hutten
was trefzeker met een geplaatst schot in de verre hoek en Michael Pinto volleerde de bal op fraaie wijze over de Ysselsteynse Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel.

Dominantie
Die dominantie hield Fortuna tijdens grote delen van de eerste helft vast. Dat leidde tot vrije schietkansen voor opnieuw Hutten én Finn Stokkers, maar Van Gassel pareerde beide inzetten. De keeper maakte bovendien een van richting veranderd schot van Clint Essers onschadelijk. Helmond Sport produceerde voor rust één dreigende voorzet, maar daarmee was het gevaar ook wel geweken.

Semedo-show
Direct na rust maakte de onhoudbare Lisandro Semedo aan alle onzekerheid een eind: hij omspeelde drie tegenstanders en punterde de bal in de hoek voor de 3-0. De Portugees leek niet veel later ook de vierde treffer op zijn schoen te hebben, ware het niet dat hij rakelings voorlangs schoot. Helmond Sport zocht wel naar de aansluitingstreffer, maar bracht Fortuna niet écht in de problemen.

Voorsprong
In de slotfase gebeurde er weinig, mede doordat het spel vaak werd stilgelegd vanwege blessures en wissels. Omdat Furghill Zeldenrust (Helmond Sport) en Stefan Askovski (Fortuna) nog kansen om zeep hielpen, bleef de score ongewijzigd. Doordat concurrent NEC won van Telstar (3-0), houdt Fortuna met nog vijf duels te gaan één punt voorsprong op de Nijmegenaren.

Blessure Stokkers
Een klein smetje is de eventuele blessure van spits Finn Stokkers. Hij ging met pijn naar de kant. Als hij zou wegvallen, is dat een nieuwe tegenvaller voor de Sittardenaren, die ook al aanvallers Djibril Dianessy en André Vidigal even moeten missen.

Fortuna kan overigens de vierde periode nog winnen. De club won al een periode, maar vangt prijzengeld wanneer het ook deze periode wint.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen