Overslaan en naar de inhoud gaan

Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 16:34

In de race om de titel in de eerste divisie heeft provinciegenoot VVV zondagmiddag in De Koel in Venlo een tik uitgedeeld aan Roda. Het werd 1-1.

Een late gelijkmaker van Frank Demouge kon niet voorkomen dat de Kerkradenaren twee dure punten lieten liggen in Venlo.

Geen leuke pot
Het bezoek van Roda had de toeloop naar de Koel enigszins aangewakkerd. Maar de toeschouwers kregen geen leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het was bijzonder mager wat de 22 acteurs op het veld brachten. Underdog VVV trok zich in de eerste helft terug en hoopte op een counter terwijl Roda, toch al niet in beste doen de laatste tijd, aanvallend geen vuist kon maken.

Beste kans voor VVV
VVV had voor rust de beste kans toen Melvin Platje gelanceerd werd en vrij voor Bram Verbist de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant van het veld moest Niki Mäenpää een keer gestrekt op een schot van Wiljan Pluim.

Roda geeft gas
Na ruim een uur drukte Roda het gaspedaal vol in en werd de druk op de Venlose goal steeds sterker. Zo moest Mäenpää redding brengen op een schot van Mitchel Paulissen en nog geen minuutje later kwam Frank Demouge een teenlengte tekort om een voorzet van Wiljam Pluim binnen te lopen. VVV ontsnapte nog een keer aan een achterstand toen Jerold Promes een kopbal van Tom van Hyfte van de doellijn haalde.

Gouden greep
VVV-trainer Maurice Steijn wisselde met nog ruim een kwartier op de klok Medy Elito in voor Vito van Crooy. Een gouden greep, de Engelse vleugelaanvaller legde bij een snelle Venlose uitbraak de bal pontificaal op het hoofd van Randy Wolters, 1-0.

Verdiende uitslag
In de slotfase nam de druk van Roda weer toe. Met kunst- en vliegwerk bleef VVV aanvankelijk overeind maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verschalkte Frank Demouge Niki Mäenpää alsnog, 1-1. En daarmee kreeg het Limburgse onderonsje de uitslag die het verdiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Crooy vervangt Wolters bij VVV
Promes vrijdag terug in de basis bij VVV
VVV ontsnapt in extremis tegen Sparta
Zieke Voorn enige vraagteken bij VVV
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen