Overslaan en naar de inhoud gaan

Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 16:34

In de race om de titel in de eerste divisie heeft provinciegenoot VVV zondagmiddag in De Koel in Venlo een tik uitgedeeld aan Roda. Het werd 1-1.

Een late gelijkmaker van Frank Demouge kon niet voorkomen dat de Kerkradenaren twee dure punten lieten liggen in Venlo.

Geen leuke pot
Het bezoek van Roda had de toeloop naar de Koel enigszins aangewakkerd. Maar de toeschouwers kregen geen leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het was bijzonder mager wat de 22 acteurs op het veld brachten. Underdog VVV trok zich in de eerste helft terug en hoopte op een counter terwijl Roda, toch al niet in beste doen de laatste tijd, aanvallend geen vuist kon maken.

Beste kans voor VVV
VVV had voor rust de beste kans toen Melvin Platje gelanceerd werd en vrij voor Bram Verbist de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant van het veld moest Niki Mäenpää een keer gestrekt op een schot van Wiljan Pluim.

Roda geeft gas
Na ruim een uur drukte Roda het gaspedaal vol in en werd de druk op de Venlose goal steeds sterker. Zo moest Mäenpää redding brengen op een schot van Mitchel Paulissen en nog geen minuutje later kwam Frank Demouge een teenlengte tekort om een voorzet van Wiljam Pluim binnen te lopen. VVV ontsnapte nog een keer aan een achterstand toen Jerold Promes een kopbal van Tom van Hyfte van de doellijn haalde.

Gouden greep
VVV-trainer Maurice Steijn wisselde met nog ruim een kwartier op de klok Medy Elito in voor Vito van Crooy. Een gouden greep, de Engelse vleugelaanvaller legde bij een snelle Venlose uitbraak de bal pontificaal op het hoofd van Randy Wolters, 1-0.

Verdiende uitslag
In de slotfase nam de druk van Roda weer toe. Met kunst- en vliegwerk bleef VVV aanvankelijk overeind maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verschalkte Frank Demouge Niki Mäenpää alsnog, 1-1. En daarmee kreeg het Limburgse onderonsje de uitslag die het verdiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Crooy vervangt Wolters bij VVV
Promes vrijdag terug in de basis bij VVV
VVV ontsnapt in extremis tegen Sparta
Zieke Voorn enige vraagteken bij VVV
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen