Overslaan en naar de inhoud gaan

Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 16:34

In de race om de titel in de eerste divisie heeft provinciegenoot VVV zondagmiddag in De Koel in Venlo een tik uitgedeeld aan Roda. Het werd 1-1.

Een late gelijkmaker van Frank Demouge kon niet voorkomen dat de Kerkradenaren twee dure punten lieten liggen in Venlo.

Geen leuke pot
Het bezoek van Roda had de toeloop naar de Koel enigszins aangewakkerd. Maar de toeschouwers kregen geen leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het was bijzonder mager wat de 22 acteurs op het veld brachten. Underdog VVV trok zich in de eerste helft terug en hoopte op een counter terwijl Roda, toch al niet in beste doen de laatste tijd, aanvallend geen vuist kon maken.

Beste kans voor VVV
VVV had voor rust de beste kans toen Melvin Platje gelanceerd werd en vrij voor Bram Verbist de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant van het veld moest Niki Mäenpää een keer gestrekt op een schot van Wiljan Pluim.

Roda geeft gas
Na ruim een uur drukte Roda het gaspedaal vol in en werd de druk op de Venlose goal steeds sterker. Zo moest Mäenpää redding brengen op een schot van Mitchel Paulissen en nog geen minuutje later kwam Frank Demouge een teenlengte tekort om een voorzet van Wiljam Pluim binnen te lopen. VVV ontsnapte nog een keer aan een achterstand toen Jerold Promes een kopbal van Tom van Hyfte van de doellijn haalde.

Gouden greep
VVV-trainer Maurice Steijn wisselde met nog ruim een kwartier op de klok Medy Elito in voor Vito van Crooy. Een gouden greep, de Engelse vleugelaanvaller legde bij een snelle Venlose uitbraak de bal pontificaal op het hoofd van Randy Wolters, 1-0.

Verdiende uitslag
In de slotfase nam de druk van Roda weer toe. Met kunst- en vliegwerk bleef VVV aanvankelijk overeind maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verschalkte Frank Demouge Niki Mäenpää alsnog, 1-1. En daarmee kreeg het Limburgse onderonsje de uitslag die het verdiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Crooy vervangt Wolters bij VVV
Promes vrijdag terug in de basis bij VVV
VVV ontsnapt in extremis tegen Sparta
Zieke Voorn enige vraagteken bij VVV
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen