Overslaan en naar de inhoud gaan

Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 16:34

In de race om de titel in de eerste divisie heeft provinciegenoot VVV zondagmiddag in De Koel in Venlo een tik uitgedeeld aan Roda. Het werd 1-1.

Een late gelijkmaker van Frank Demouge kon niet voorkomen dat de Kerkradenaren twee dure punten lieten liggen in Venlo.

Geen leuke pot
Het bezoek van Roda had de toeloop naar de Koel enigszins aangewakkerd. Maar de toeschouwers kregen geen leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het was bijzonder mager wat de 22 acteurs op het veld brachten. Underdog VVV trok zich in de eerste helft terug en hoopte op een counter terwijl Roda, toch al niet in beste doen de laatste tijd, aanvallend geen vuist kon maken.

Beste kans voor VVV
VVV had voor rust de beste kans toen Melvin Platje gelanceerd werd en vrij voor Bram Verbist de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant van het veld moest Niki Mäenpää een keer gestrekt op een schot van Wiljan Pluim.

Roda geeft gas
Na ruim een uur drukte Roda het gaspedaal vol in en werd de druk op de Venlose goal steeds sterker. Zo moest Mäenpää redding brengen op een schot van Mitchel Paulissen en nog geen minuutje later kwam Frank Demouge een teenlengte tekort om een voorzet van Wiljam Pluim binnen te lopen. VVV ontsnapte nog een keer aan een achterstand toen Jerold Promes een kopbal van Tom van Hyfte van de doellijn haalde.

Gouden greep
VVV-trainer Maurice Steijn wisselde met nog ruim een kwartier op de klok Medy Elito in voor Vito van Crooy. Een gouden greep, de Engelse vleugelaanvaller legde bij een snelle Venlose uitbraak de bal pontificaal op het hoofd van Randy Wolters, 1-0.

Verdiende uitslag
In de slotfase nam de druk van Roda weer toe. Met kunst- en vliegwerk bleef VVV aanvankelijk overeind maar twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd verschalkte Frank Demouge Niki Mäenpää alsnog, 1-1. En daarmee kreeg het Limburgse onderonsje de uitslag die het verdiende.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Van Crooy vervangt Wolters bij VVV
Promes vrijdag terug in de basis bij VVV
VVV ontsnapt in extremis tegen Sparta
Zieke Voorn enige vraagteken bij VVV
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen