Overslaan en naar de inhoud gaan

Tirpan: 'Nooit zo'n mooi clubgevoel gehad als bij Fortuna'

Geplaatst opmaandag 13 september 2021 - 20:39

Mickaël Tirpan voelt zich op zijn plek bij Fortuna. De publiekslieveling is lovend over de Sittardse club. "Ik heb me nog nooit zo gevoeld bij een club als bij Fortuna Sittard."

Tirpan deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Publiekslieveling
Tirpan is pas sinds begin dit jaar actief als voetballer in Sittard, maar heeft de harten van de supporters gestolen. Tirpan is publiekslieveling en werd onlangs voor drie jaar vastgelegd. "Het is een perfecte match", zegt Tirpan over zijn status als publiekslieveling. "Misschien heb ik de waarde die de supporters graag zien, iemand die er altijd voor wil gaan. Ik heb er geen woorden voor, het is gewoon fijn."

Gezinssituatie
Voor Tirpan draait het leven alleen om veel meer dan voetbal. Zijn vrouw heeft namelijk een agressieve vorm van MS. "Mijn vrouw is mentaal heel sterk. Ze zegt vaak: ik heb MS, maar ik ben geen MS. Ze is super positief in het leven en werkt keihard. Ze is voor mij ook een voorbeeld."

Tirpan kwam afgelopen januari over van Kasimpasa in Turkije naar Fortuna om weer bij zijn vrouw en dochtertje te kunnen zijn. "Ik moest mijn verantwoordelijkheid nemen als man."

Steun
Tirpan zegt veel steun te krijgen vanuit de club, ook van trainer Sjors Ultee. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand op persoonlijk gebied zo sterk is. Je kunt met hem over alles spreken. En ook de rest van de spelersgroep steunt mij als er iets is in mijn thuissituatie. Met Mats Seuntjens heb ik er echt een vriend bij, iets wat in het voetbal niet zomaar iets is."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen