Overslaan en naar de inhoud gaan

Tirades en gesneuveld servies: Bram Krikke in Sittard

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 9:03

Tirades, spandoeken, Sint Joep én een confrontatie in een Sittardse winkel: het passeerde allemaal de revue in het op woensdagavond op NPO3 uitgezonden programma Onrecht.

In dat Powned-programma helpen radio-dj en internetpersoonlijkheid Bram Krikke en presentator Dennis Schouten naar eigen zeggen 'slachtoffers van onrecht om alsnog hun recht te halen'.

Cocky, Christine, Miranda en Greetje
Vier Sittardse dames doen in de uitzending hun beklag over de leiding van de Sittardse stichting 'Bie de Tantes'. De hevig ontdane Cocky, Christine, Miranda en Greetje waren vrijwilligers bij de stichting die kansarme kinderen ondersteunt met voedselpakketten en goedkope kleding en spullen.

Bekijk hier de uitzending

Duizenden euro's
Het kwartet zet echter, op z'n zachtst gezegd, vraagtekens bij de boekhouding van de stichting. Ze betichten oprichtster Anita ervan dat zij duizenden euro's voor eigen gewin achterover zou hebben gedrukt. Ook zou het geldbedrag dat de stichting op de jaarlijkse feestdag Sint Joep zou hebben verdiend 'verdwenen' zijn. Anita bekent op haar beurt dat zij in het verleden 'fouten heeft gemaakt', maar verwijst de aantijgingen dat ze geld in eigen zak zou hebben gestoken naar het rijk der fabelen.

Verwensingen en servies
Uiteindelijk volgt, na het maken van meerdere spandoeken een confrontatie in het pand waar een winkeltje van de stichting gevestigd is. De situatie escaleert, waarbij er met verwensingen én servies gesmeten wordt. Met onmiskenbare Limburgse tongval gaan de kemphanen elkaar verbaal te lijf.

Leuke televisie
Een oplossing voor het conflict is niet gevonden, zo concluderen de programmamakers nadat de politie de situatie heeft gesust. "Maar het was wel leuke televisie", zeggen Schouten en Krikke.

Ongemakkelijk
Schouten werd bekend vanwege zijn brutale interviewstijl namens Powned. Krikke verwierf faam met zijn YouTube-serie Bram in de Buurt, waarin hij mensen op straat stellingen voorlegde die meestal uitmondden in bijzonder ongemakkelijke gesprekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen