Overslaan en naar de inhoud gaan

Tirades en gesneuveld servies: Bram Krikke in Sittard

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 9:03

Tirades, spandoeken, Sint Joep én een confrontatie in een Sittardse winkel: het passeerde allemaal de revue in het op woensdagavond op NPO3 uitgezonden programma Onrecht.

In dat Powned-programma helpen radio-dj en internetpersoonlijkheid Bram Krikke en presentator Dennis Schouten naar eigen zeggen 'slachtoffers van onrecht om alsnog hun recht te halen'.

Cocky, Christine, Miranda en Greetje
Vier Sittardse dames doen in de uitzending hun beklag over de leiding van de Sittardse stichting 'Bie de Tantes'. De hevig ontdane Cocky, Christine, Miranda en Greetje waren vrijwilligers bij de stichting die kansarme kinderen ondersteunt met voedselpakketten en goedkope kleding en spullen.

Bekijk hier de uitzending

Duizenden euro's
Het kwartet zet echter, op z'n zachtst gezegd, vraagtekens bij de boekhouding van de stichting. Ze betichten oprichtster Anita ervan dat zij duizenden euro's voor eigen gewin achterover zou hebben gedrukt. Ook zou het geldbedrag dat de stichting op de jaarlijkse feestdag Sint Joep zou hebben verdiend 'verdwenen' zijn. Anita bekent op haar beurt dat zij in het verleden 'fouten heeft gemaakt', maar verwijst de aantijgingen dat ze geld in eigen zak zou hebben gestoken naar het rijk der fabelen.

Verwensingen en servies
Uiteindelijk volgt, na het maken van meerdere spandoeken een confrontatie in het pand waar een winkeltje van de stichting gevestigd is. De situatie escaleert, waarbij er met verwensingen én servies gesmeten wordt. Met onmiskenbare Limburgse tongval gaan de kemphanen elkaar verbaal te lijf.

Leuke televisie
Een oplossing voor het conflict is niet gevonden, zo concluderen de programmamakers nadat de politie de situatie heeft gesust. "Maar het was wel leuke televisie", zeggen Schouten en Krikke.

Ongemakkelijk
Schouten werd bekend vanwege zijn brutale interviewstijl namens Powned. Krikke verwierf faam met zijn YouTube-serie Bram in de Buurt, waarin hij mensen op straat stellingen voorlegde die meestal uitmondden in bijzonder ongemakkelijke gesprekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen