Overslaan en naar de inhoud gaan

Tirades en gesneuveld servies: Bram Krikke in Sittard

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 9:03

Tirades, spandoeken, Sint Joep én een confrontatie in een Sittardse winkel: het passeerde allemaal de revue in het op woensdagavond op NPO3 uitgezonden programma Onrecht.

In dat Powned-programma helpen radio-dj en internetpersoonlijkheid Bram Krikke en presentator Dennis Schouten naar eigen zeggen 'slachtoffers van onrecht om alsnog hun recht te halen'.

Cocky, Christine, Miranda en Greetje
Vier Sittardse dames doen in de uitzending hun beklag over de leiding van de Sittardse stichting 'Bie de Tantes'. De hevig ontdane Cocky, Christine, Miranda en Greetje waren vrijwilligers bij de stichting die kansarme kinderen ondersteunt met voedselpakketten en goedkope kleding en spullen.

Bekijk hier de uitzending

Duizenden euro's
Het kwartet zet echter, op z'n zachtst gezegd, vraagtekens bij de boekhouding van de stichting. Ze betichten oprichtster Anita ervan dat zij duizenden euro's voor eigen gewin achterover zou hebben gedrukt. Ook zou het geldbedrag dat de stichting op de jaarlijkse feestdag Sint Joep zou hebben verdiend 'verdwenen' zijn. Anita bekent op haar beurt dat zij in het verleden 'fouten heeft gemaakt', maar verwijst de aantijgingen dat ze geld in eigen zak zou hebben gestoken naar het rijk der fabelen.

Verwensingen en servies
Uiteindelijk volgt, na het maken van meerdere spandoeken een confrontatie in het pand waar een winkeltje van de stichting gevestigd is. De situatie escaleert, waarbij er met verwensingen én servies gesmeten wordt. Met onmiskenbare Limburgse tongval gaan de kemphanen elkaar verbaal te lijf.

Leuke televisie
Een oplossing voor het conflict is niet gevonden, zo concluderen de programmamakers nadat de politie de situatie heeft gesust. "Maar het was wel leuke televisie", zeggen Schouten en Krikke.

Ongemakkelijk
Schouten werd bekend vanwege zijn brutale interviewstijl namens Powned. Krikke verwierf faam met zijn YouTube-serie Bram in de Buurt, waarin hij mensen op straat stellingen voorlegde die meestal uitmondden in bijzonder ongemakkelijke gesprekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen