Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips over verdwijning Henk Vierwind na uitzending Crime Desk

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 7:52

Er zijn enkele tips binnengekomen over de verdwijning van drugsbaron Henk Vierwind. Hij verdween eind 2013 toen hij richting Nederweert reed. De politie gaat er vanuit dat hij is vermoord.

Het televisieprogramma RTL Crime Desk besteedde woensdagavond aandacht aan de vermissing. Weduwe Jeannette Pieper deed daar haar verhaal.

Bedreigingen
Vierwind was een wiethandelaar die uitgroeide tot een grote speler in de synthetische drugs. Hij verdiende miljoenen. Maar daarmee namen ook de belangen en risico's toe. Vierwind werd bedreigd en zijn huis in Nederweert werd continu in de gaten gehouden. "Er liepen Marokkanen rond het landgoed. Ik merkte wel dat het goed mis was. Ik had, net als hij, een wapen op mijn nachtkastje", vertelt Pieper in het programma.

Lees ook: 'December is een trauma na de verdwijning van Henk'

Ontvluchten
In april 2013 kwam de broer van Henk onder verdachte omstandigheden om het leven bij een woningbrand. 'Zakenpartner' Hajzer Fazlijevic verdween twee maanden later en is nog altijd niet gevonden. Vierwind ontvluchtte daarom samen met zijn vriendin hun huis in Nederweert en dook onder op vakantiepark Het Verscholen Dorp in Harderwijk.

Op 6 december vertrok Henk in een gehuurde Volvo naar Nederweert voor een afspraak. "Hij reed uit mijn leven en kwam nooit meer terug", vertelt Pieper.

Lees ook: Vermiste Vierwind 'begraven of aan krokodillen gevoerd'

Auto gevonden
De politie deed destijds direct grondig onderzoek bij de woning in Nederweert. Ook is in het nabijgelegen kanaal met sonarapparatuur gezocht. Later werd zijn auto teruggevonden in het Belgische Rotem. Er bleek een flinke hoeveelheid bloed in de auto te liggen. De politie gaat vanaf dat moment uit van een misdrijf. "Ze zeiden letterlijk tegen me: 'Neem maar van ons aan dat hij niet met een cocktail op de Bahama's zit.' Daarvoor was er te veel bloed aangetroffen in zijn auto", vertelde Jeannette, eerder al tegen L1.

"Ik ben er letterlijk en figuurlijk doodziek van geweest", zegt Jeannette ruim zeven jaar na de verdwijning. "Ik heb tweeëneenhalf jaar dag en nacht gehuild. Ik kan nog steeds niet verder met mijn leven.

Nieuw onderzoek
De politie doet inmiddels opnieuw onderzoek naar de verdwijning van Henk Vierwind. Daarbij worden allerlei getuigen (opnieuw) gehoord, waaronder een man die sprak met de persoon die Henk als laatste gezien zou hebben: Roland M. In het criminele circuit staat hij bekend als 'de puntkop'. M. zou hebben gezegd: 'Ik heb Henk goed opgeruimd'.

Lees hier het dossier over Henk Vierwind

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen