Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip leidt tot heropening cold case Sjef Klee

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 14:19

Een tip heeft ervoor gezorgd dat de politie en het Openbaar Ministerie opnieuw de cold case-zaak rondom Sjef Klee openen.

Die tip kwam binnen naar aanleiding van de publicatie van de zaak op de cold case-calender van 2018, meldt de politie.

Mijnbouwterrein
De Heerlense Jozef (Sjef) Klee was 26 jaar oud toen hij zondagochtend 10 september 1995 samen met een andere persoon café 'Het Trefpunt' verliet. Dit was in de Brunsumse wijk Treebeek. Zij gingen naar de woning van een vriend van Sjef aan de Pleinstraat en dronken daar een fles bier. Nadat hij die woning had verlaten, werd zijn lichaam gevonden op het voormalige mijnbouwterrein aan de kant van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Tip
Aangezien de zaak nooit werd opgelost, werd deze in 2018 op de cold case-kalender gezet. Een persoon meldde zich als gevolg daarvan bij de politie met een tip. Om alsnog de moordenaar te kunnen opsporen, wordt de zaak aan de hand van de tip heropend.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Getuigen
Een speciaal samengesteld onderzoeksteam gaan met de zaak aan de slag. De politie is op zoek naar getuigen. De gouden tip wordt beloond met een bedrag van 20.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen