Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip leidt tot heropening cold case Sjef Klee

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 14:19

Een tip heeft ervoor gezorgd dat de politie en het Openbaar Ministerie opnieuw de cold case-zaak rondom Sjef Klee openen.

Die tip kwam binnen naar aanleiding van de publicatie van de zaak op de cold case-calender van 2018, meldt de politie.

Mijnbouwterrein
De Heerlense Jozef (Sjef) Klee was 26 jaar oud toen hij zondagochtend 10 september 1995 samen met een andere persoon café 'Het Trefpunt' verliet. Dit was in de Brunsumse wijk Treebeek. Zij gingen naar de woning van een vriend van Sjef aan de Pleinstraat en dronken daar een fles bier. Nadat hij die woning had verlaten, werd zijn lichaam gevonden op het voormalige mijnbouwterrein aan de kant van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Tip
Aangezien de zaak nooit werd opgelost, werd deze in 2018 op de cold case-kalender gezet. Een persoon meldde zich als gevolg daarvan bij de politie met een tip. Om alsnog de moordenaar te kunnen opsporen, wordt de zaak aan de hand van de tip heropend.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Getuigen
Een speciaal samengesteld onderzoeksteam gaan met de zaak aan de slag. De politie is op zoek naar getuigen. De gouden tip wordt beloond met een bedrag van 20.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen