Overslaan en naar de inhoud gaan

Tip leidt tot heropening cold case Sjef Klee

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 14:19

Een tip heeft ervoor gezorgd dat de politie en het Openbaar Ministerie opnieuw de cold case-zaak rondom Sjef Klee openen.

Die tip kwam binnen naar aanleiding van de publicatie van de zaak op de cold case-calender van 2018, meldt de politie.

Mijnbouwterrein
De Heerlense Jozef (Sjef) Klee was 26 jaar oud toen hij zondagochtend 10 september 1995 samen met een andere persoon café 'Het Trefpunt' verliet. Dit was in de Brunsumse wijk Treebeek. Zij gingen naar de woning van een vriend van Sjef aan de Pleinstraat en dronken daar een fles bier. Nadat hij die woning had verlaten, werd zijn lichaam gevonden op het voormalige mijnbouwterrein aan de kant van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Tip
Aangezien de zaak nooit werd opgelost, werd deze in 2018 op de cold case-kalender gezet. Een persoon meldde zich als gevolg daarvan bij de politie met een tip. Om alsnog de moordenaar te kunnen opsporen, wordt de zaak aan de hand van de tip heropend.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Getuigen
Een speciaal samengesteld onderzoeksteam gaan met de zaak aan de slag. De politie is op zoek naar getuigen. De gouden tip wordt beloond met een bedrag van 20.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen