Overslaan en naar de inhoud gaan

Timor Steffens leerde Italiaans voor plek in jury

Geplaatst opmaandag 4 september 2017 - 8:18

Timor Steffens is choreograaf en jurylid bij kijkcijferhit Dance dance dance. Het programma komt inmiddels in meerdere landen, waaronder Italië, op de buis. Ook hier zat Steffens in de jury. "Maar dan moest ik wel Italiaans leren."

Dat zegt de 29-jarige Roermondenaar in een interview met Televizier.

Geniaal format
Het dansprogramma is vorig jaar verkocht aan Engelse, Duitse en Italiaanse televisiezenders. Steffens heeft hier naar eigen zeggen ook een rol in gespeeld. "Vorig jaar heb ik in Engeland een presentatie gegeven over hoe geniaal het format van Dance dance dance is."

Talenknobbel
En dat leverde hem direct ook weer een paar nieuwe klussen op. Zo kreeg hij bij de Engelse zender direct een baan als jurylid en creative director aangeboden. "Italië bood me ook een plek in de jury aan, maar dan moest ik wel Italiaans leren", zegt de danser. "Dat was een grote uitdaging, maar superleuk om te doen."

Jury
De Roermondenaar zit voor het derde jaar op rij in de jury van de Nederlandse variant van de televisiedansshow. De eerste uitzending werd zaterdagavond bekeken door 1,2 miljoen kijkers. Het RTL4-programma moest alleen het achtuurjournaal (1,5 miljoen kijkers) voor zich dulden.

Nieuwe dingen
Volgens Steffens kunnen kijkers in het derde seizoen van Dance dance dance iets nieuws verwachten. "In de tweede aflevering doet iedereen alleen een solo, dus dan zijn er geen duodansen", noemt hij als voorbeeld. "Ook komen nummers voorbij die niet bekend staan als iconische dansen, maar wel een grote radiohit zijn. Vanuit het niks hebben we dan een nieuwe choreografie bedacht."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen