Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans: 'Von der Leyen beslist over mijn portefeuille'

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 15:44

Vicevoorzitter Frans Timmermans kan niet zeggen welke portefeuille voor hem in het verschiet ligt in de volgende Europese Commissie, die op 1 november onder leiding van Ursula von der Leyen aantreedt

"De beslissing over de verdeling van de takenis aan haar", zei hij in Brussel.

Oost-Europa
Timmermans wilde tijdens een persconferentie niet antwoorden op de vraag of hij zich ook de volgende vijf jaar met de rechtsstaat gaat of wil bezighouden. De PvdA'er greep naast het door hem fel begeerde voorzitterschap, vooral door verzet van een aantal Oost-Europese landen. Timmermans sleepte zowel Polen als Hongarije voor de hoogste Europese rechter vanwege vermeende schending van de rechtsstaat. Ook heeft hij het aan de stok met Roemenië.

"Ik heb met Von der Leyen gesproken en twijfel er niet aan dat de rechtsstaat een belangrijke rol blijft spelen in de volgende commissie. Ik zou er anders ook geen deel van kunnen uitmaken", aldus Timmermans.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen