Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 15:54

Eurocommissaris Frans Timmermans ziet niets in het plan om werklozen verplicht te laten solliciteren over de grens. Dat zei hij zondag op het PvdA-congres.

VVD-Gedeputeerde Twan Beurskens kwam afgelopen week met dat voorstel. Hij wil een proef om werklozen uit bijvoorbeeld Venlo ook te laten reageren op vacatures in Kaldenkerken, vlak over de grens in Duitsland.

Lees ook: Deputé: werkloze moet ook in buitenland solliciteren

Baan accepteren in Nederland
Op dit moment moet een werkzoekende een passende baan accepteren als die in Nederland binnen een afstand van 100 kilometer ligt. Een Venlonaar moet dus werk aannemen in Nijmegen of Maastricht, maar kan een baan vlakbij in Duitsland afwijzen.

Proef: werken over de grens
Zowel de Tweede Kamerfractie van de PvdA in Den Haag als de afdeling in Venlo zag niets in dat plan. In schriftelijke vragen roepen de PvdA'ers de minister op om eerst met een proef te komen om werken over de grens gemakkelijker te maken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tol Venlo VVD
VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet
Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Geert Wilders wederom Politicus van het Jaar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen