Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 15:54

Eurocommissaris Frans Timmermans ziet niets in het plan om werklozen verplicht te laten solliciteren over de grens. Dat zei hij zondag op het PvdA-congres.

VVD-Gedeputeerde Twan Beurskens kwam afgelopen week met dat voorstel. Hij wil een proef om werklozen uit bijvoorbeeld Venlo ook te laten reageren op vacatures in Kaldenkerken, vlak over de grens in Duitsland.

Lees ook: Deputé: werkloze moet ook in buitenland solliciteren

Baan accepteren in Nederland
Op dit moment moet een werkzoekende een passende baan accepteren als die in Nederland binnen een afstand van 100 kilometer ligt. Een Venlonaar moet dus werk aannemen in Nijmegen of Maastricht, maar kan een baan vlakbij in Duitsland afwijzen.

Proef: werken over de grens
Zowel de Tweede Kamerfractie van de PvdA in Den Haag als de afdeling in Venlo zag niets in dat plan. In schriftelijke vragen roepen de PvdA'ers de minister op om eerst met een proef te komen om werken over de grens gemakkelijker te maken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tol Venlo VVD
VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet
Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Geert Wilders wederom Politicus van het Jaar
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen