Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans topkandidaat van sociaaldemocraten EU

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 17:30

Frans Timmermans is de topkandidaat van de Europese sociaaldemocraten om voorzitter van de Europese Commissie te worden.

Zijn enige rivaal voor de topbaan, de Slowaakse EU-commissaris Maros Sefcovic, heeft zich teruggetrokken en schaart zich achter zich nu achter de 57-jarige Limburger.

Sterke kandidaat
Volgens de voorman van de Europese sociaaldemocraten, Sergei Stanishev, is Timmermans 'een sterke kandidaat'. "Hij staat voor een verandering van richting voor Europa en zet sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en duurzaamheid in het hart van ons verkiezingsprogramma", meldt het ANP.

PvdA
Timmermans trekt ook de PvdA-lijst voor de Europese verkiezingen in mei. De
christendemocraten, die de grootste fractie vormen in het Europees Parlement, kiezen donderdag in Helsinki wie zij als opvolger van commissievoorzitter Jean-Claude Juncker inzetten: de Duitser Manfred Weber of de Finse oud-premier Alexander Stubb.

Wie uiteindelijk commissievoorzitter wordt, bepalen de EU-regeringsleiders. Ze moeten daarbij rekening houden met de uitslag van de Europese verkiezingen en het Europees Parlement moet ermee instemmen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen