Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans staat te trappelen voor nieuwe klus

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 17:33

Frans Timmermans ziet ernaar uit om op 1 november aan de slag te gaan als eerste man onder Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Als eerste uitvoerende vicevoorzitter wordt hij verantwoordelijk voor het klimaatbeleid en krijgt hij de supervisie over EU-commissarissen die beleid maken op terreinen als landbouw, transport, energie, en milieu.

Groene deal
"We hebben in Europa een ambitieuze, groene new deal nodig om de toekomst van onze kinderen vorm te geven, en onze gezondheid, voorspoed en veiligheid te verzekeren op een groene en gezonde planeet", twitterde de Heerlenaar. "Graag ga ik hieraan werken in de Vonderleyen-commissie de komende vijf jaar."

Lees ook: Frans Timmermans wordt klimaatchef in Europese Commissie

Honderd dagen
Von der Leyen wil in de eerste honderd dagen een Green Deal for Europe smeden en in een wet vastleggen dat Europa in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Van alle economische sectoren worden inspanningen verwacht. Zij wil hiervoor de komende tien jaar 1 biljoen euro aan investeringen genereren. Ook moet er een CO2-taks komen.

Ondervraging
Timmermans en zijn collega's worden nog ondervraagd door Europarlementariërs. "Ik kijk ook uit naar mijn hoorzitting in het Europese Parlement om te discussiëren over de vraag hoe we in Europa op een rechtvaardige wijze een duurzame economie kunnen verwezenlijken waarin iedereen mee kan doen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen