Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans staat te trappelen voor nieuwe klus

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 17:33

Frans Timmermans ziet ernaar uit om op 1 november aan de slag te gaan als eerste man onder Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Als eerste uitvoerende vicevoorzitter wordt hij verantwoordelijk voor het klimaatbeleid en krijgt hij de supervisie over EU-commissarissen die beleid maken op terreinen als landbouw, transport, energie, en milieu.

Groene deal
"We hebben in Europa een ambitieuze, groene new deal nodig om de toekomst van onze kinderen vorm te geven, en onze gezondheid, voorspoed en veiligheid te verzekeren op een groene en gezonde planeet", twitterde de Heerlenaar. "Graag ga ik hieraan werken in de Vonderleyen-commissie de komende vijf jaar."

Lees ook: Frans Timmermans wordt klimaatchef in Europese Commissie

Honderd dagen
Von der Leyen wil in de eerste honderd dagen een Green Deal for Europe smeden en in een wet vastleggen dat Europa in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Van alle economische sectoren worden inspanningen verwacht. Zij wil hiervoor de komende tien jaar 1 biljoen euro aan investeringen genereren. Ook moet er een CO2-taks komen.

Ondervraging
Timmermans en zijn collega's worden nog ondervraagd door Europarlementariërs. "Ik kijk ook uit naar mijn hoorzitting in het Europese Parlement om te discussiëren over de vraag hoe we in Europa op een rechtvaardige wijze een duurzame economie kunnen verwezenlijken waarin iedereen mee kan doen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen