Overslaan en naar de inhoud gaan

'Timmermans spreekt zeven talen, maar luistert niet'

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 16:08

"Frans Timmermans spreekt zeven talen perfect, maar kan in geen enkele taal luisteren. Zo staat hij een beetje te boek in het Europees Parlement."

Dat zei CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers over de 'Spitzenkandidat' van de sociaaldemocraten in Europa bij de verkiezingen van mei volgend jaar. Hij zei dat in een special van AvondGasten vanuit Brussel op L1.

Dubbel gevoel
Lenaers heeft een ambivalent gevoel over Timmermans. "Als Limburger zou ik het geweldig vinden als hij de Europese Commissie gaat aanvoeren. Tegelijkertijd ben ik van een andere partij en moet hij veel linksere zusterpartijen te vriend houden met hele linkse ideeën die helemaal niet passen bij de idealen van het CDA."

Geknipt
Timmermans' partijgenoot Agnes Jongerius zegt dat de Heerlenaar de juiste man is voor die post. "Wij zijn nu niet de grootste fractie, maar het komt straks aan op het beste verhaal in de verkiezingen van mei, en dat heeft de ras-Europeaan Timmermans onmiskenbaar."

AvondGasten vanuit Brussel over Europese Zaken is maandagavond te zien op L1 TV om 21:00 uur of via www.L1.nl.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen