Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans lag wakker van uitglijder bij Pauw

Geplaatst opmaandag 13 oktober 2014 - 18:46

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft enkele nachten wakker gelegen van zijn uitglijder in het tv-programma Pauw, zo zei hij maandag in het L1-programma AvondGasten.

In Pauw verraste hij onlangs zijn gastheer en de kijkers met de opmerking dat een van de slachtoffers van rampvlucht MH17 gevonden is met een zuurstofmasker om. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Excuses
"Ik lig altijd wakker van dingen waarbij ik er spijt van heb dat ik andere mensen heb laten schrikken. Dat is namelijk absoluut niet de bedoeling," aldus de Heerlenaar. "Ik had die ene opmerking niet moeten maken. Ik heb mijn excuses aangeboden en hoop dat de nabestaanden die willen accepteren."

Nationale herdenking
Timmermans wil op 10 november de nationale herdenking voor de slachtoffers van de MH17 bijwonen, hoewel hij dan geen minister van Buitenlandse Zaken meer is.

Hij begint binnenkort in zijn nieuwe functie als eurocommissaris. In die hoedanigheid wil hij er op korte termijn voor zorgen dat het Midden- en Kleinbedrijf minder last heeft van Europese regels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Timmermans opnieuw populairste minister
Frans Timmermans wint Limburg Award 2014
Ophef over Timmermans' zuurstofmasker
Nabestaanden MH17 klagen Staat aan na uitglijder Timmermans
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen