Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans inspireerde Roda met speech

Geplaatst opzondag 31 mei 2015 - 17:43

Volgens aanvoerder Ard van Peppen had het hechte collectief waarmee Roda speelde onder meer te maken met een ronkende speech die Roda-fan en eurocommissaris Frans Timmermans afgelopen week gaf.

"Die speech was heel mooi", aldus Van Peppen bij FOX Sports. "Dat heeft ons ook geholpen in het besef dat we het als team moesten doen."

Hecht collectief
Roda JC knokte zich zondag op basis van een hechter collectief langs NAC Breda in de strijd om een plek in de eredivisie.

Spectaculaire wedstrijd
Na de 0-1 in Kerkrade moest Roda in Breda minimaal een keer scoren om te kunnen promoveren. De ploeg kwam ook op voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Tom Van Hyfte in de eerste helft van de verlenging leek NAC zich alsnog te handhaven.

Roda kwam toch weer op voorsprong, via diezelfde Van Hyfte, en promoveerde daardoor.

Lees ook: Roda JC terug naar de eredivisie

Bizar
"Ik hoef niets meer te zeggen, wat een bizarre wedstrijd", aldus de captain. "Het is een mentale slag geweest. We bleven doorgaan. Het heeft heel veel pijn en moeite gekost, maar dat was het allemaal waard."

Lees hier het liveblog van de wedstrijd terug.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC terug naar de eredivisie
VVV-Venlo tegen NAC Breda in play offs
De 5 redenen waarom Roda (niet) gaat promoveren
Robert Maaskant vertrekt bij NAC Breda
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen